Aktuality

04.10. 2015 SAPELI POLNÁ - FC CHOTĚBOŘ 2 - 2 / 2-2 /

ikona6.jpg

Svěřenci Josefa Sourala se ve Stáji představili jako kompaktní, velmi dobře fyzicky a technicky připravený tým, navíc velmi důrazný. Naši hráči se velmi těžko prosazovali, největší problémy měli s centrovanými míči uvnitř šestnáctky, kde byl velmi markantní rozdíl mezi výškou a důrazem našich a soupeřových hráčů. 



Již v šesté minutě šli hosté do vedení ze standartní situace / která však byla písknuta neoprávněně/. Po centru do šestnáctky jeden z hráčů hostí prodloužil míč na hranu malého čtverce, kde zřejmě z ofsajdové pozice skóroval Pospíšil  0-1. Vyrovnání přinesla 18. minuta, Filip Dvořáček předložil z pravého křídla míč do malého čtverce, Petr Barák na něj nedosáhl, ale za ním dobíhající Jakub Szabó byl neomylný 1-1.V 22. minutě Kuba Szabó lobuje z 30 metrů, míč jde mimo branku.O minutu později vyslal Petr Barák křížný pas na svého parťáka z útoku Kubu Szaboa, ten si míč perfektně zpracoval a podél gólmana střílí svoji druhou branku a současně druhý gól Sapeláků 2-1.Ve 28. minutě pálí hosté zpoza šestnáctky, Petr Koubek vyráží, Jirka Šebesta odkopává na roh. O dvě minuty později je již vyrovnáno, jak jinak než po standartce, neobsazený Martin Somerauer se prosazuje hlavou.....V 32. a 42. minutě mohou hosté skórovat, bohužel však netrefují zařízení.



Druhá půle začala tak jak první končila. Hosté pokračovali v plném nasazení a důrazu a přinášelo jim to další velké šance.V 48.,49. a 55. minutě mohli chotěbořští skórovat, svými tutovkami však pohrdli.Ve 48. minutě odehrával Milan Špendlíček míč od své branky, byl při tom faulován a při odkopu potom zasáhl útočníka hostí - sudí řešil až druhou situaci a nařídil pokutový kop. V klíčové situaci celého zápasu / stav 2-2/ však domácí gólman Petr Koubek vyzrál nad hostujícím kapitánem Martinem Somerauerem a penaltu mu zlikvidoval. Tento moment trochu podpořil naše hráče a Ti si připravili tři dobré možnosti. Kubu Szabóa v 57. minutě stihl zpacifikovat soupeřův stoper, po signálu Marka Zamazala a Matěje Brnického zakončoval Jirka Šebesta těsně vedle pravé tyče hostující branky.V 33. minutě mohl utkání rozhodnout Petr Barák,který si výborně naběhl  na pěkný pas Petra Takácse , jeho střela však šla bohužel těsně nad branku.Rozhodnout mohli i hosté, ale ani oni již nedokázali skórovat.



Utkání tak skončilo remízou,otázkou je zda spravedlivou. Soupeř byl výborný a s jeho standartkami jsme si nevěděli rady. Ale první gó chotěbořských je se dvěma otazníky a také je dobře, že utkání nerozhodla sporná penalta. I když o chvilku později by možná byla nařízena oprávněně za ruku našeho obránce, ale na tu už hlavní arbitr neměl odvahu. Jeho řízení bylo více než rozporuplné a doplácely na to oba týmy. Z našeho pohledu dnes bod bereme.



Naši nejlepší hráči: Barák, Dvořáček, Szabó.



góly: 18. a 23. Szabó - 6.Pospíšil, 30.Martin Somerauer.



sudí: Tesař, Voneš, J. Pojezný   žk: 3-3 / Petr Koubek, Petr Tržil, Jakub Szabó /.    Bez vyloučených.



Sestava: Koubek - Tržil, Šebesta, Zamazal, Takács - Záškoda /87. Rychtecký/, Brnický, Fišer / 46. Špendlíček /, Dvořáček - Barák, Szabó.






zpět na seznam aktualit