Aktuality

02.10. 2015 Abrahámoviny Petra Dvořáčka

pohar.jpg

V minulých dnech oslavil kulatou padesátku výborný  člověk, skvělý kamarád a současně hráč a trenér Sapeláků Petr Dvořáček.



Populární "Žánek" začal s fotbalem v žáčcích tehdejšího Spartaku Jihlava, kde se postupně vypracoval za přičinění trenérů Bednáře,Bašty, Novického,Vítů a Novotného až do výtečného plejera - krajního beka moravskoslezské ligy. Dle slov jeho spoluhráče- tehdejšího stopera Spartaku a dnešního sekretáře FC Vyspčina Petra Šilhána patřil Žánek mezi nejlepší beky soutěže.



Petr Dvořáček opustil Jihlavu v roce 1992, poté následovalo osmileté působení v Lukách nad Jihlavou a roční v Bítovčicích. Od 9.července 2001 je hráčem Sapeláků a to doslova a do písmene - ještě celou sezónu 2014/2015 hrál stopera v "B" týmu Sapeli a pomohl mu svými výbornými výkony k vítězství v soutěži - v devětačtyřiceti letech úctyhodný výkon! Po boku svého otce si zahrál několik utkání i jeho syn Filip, který je taktéž oporou Sapeláků.



Od 12.9.2013 se stal  Žánek asistentem trenéra u "A" týmu SAPELI a od 10.1.2015 je jeho šéftrenérem. Aby toho neměl málo, tak trénuje současně i dorost na Bedřichově, kde působí jeho druhý syn Lukáš. Ještě navíc hraje malou kopanou za Pohárovku, jezdí na kole, běžkuje......prostě sport má rád a má ho dostatek.



V pátek uspořádali Žánkovi spoluhráči a svěřenci malý breefing, kde Peťa obdržel několik darů. Tradiční dres s padesátkou, běžky a boty na běžky - pro kvalitní vedení zimních výběhů na soustředění v Tatrách a samozřejmě dárkový koš s dobrotami z velkouzenářství Dana Karáska. Nechyběla ani chutná slivovička od Luboše Rychteckého.



Večer se trošku protáhl, ale všichni si ho báječně užili a všichni také Petrovi popřáli dlouhá léta v plném zdraví mezi svými kamarády a samozřejmě i šťastný a spokojený osobní život.


Foto oslavence Petra Dvořáčka si můžete prohlédnout zde.





zpět na seznam aktualit