Aktuality

08.08. 2015 VELKÉ MEZIŘÍČÍ "B" - SAPELI POLNÁ 1 - 1 / 1-1 /

ikona6.jpg

Jak je již zvykem, do zápasu  jsme nešli kompletní, nejcitelněji chyběl kapitán týmu Tomáš Reiterman - obětavě ho zastoupil Luboš Rychtecký.Utkání s nováčkem soutěže začalo parádně. Hned v první minutě sklepl Ondra Záškoda míč pro Kubu Szabóa a ten vyslal překrásnou uličku do levého křídla Pavlu Matějíčkovi. Ten si počínal jako zkušený mazák a střelou podél gólmana  Simandla rozjásal Sapeláky 0-1. O minutu později už to mohlo být s "Velmezáky" hodně zlé, Kuba Szabó vybídl ke skórování Filipa Dvořáčka, ten však míč špatně trefil. Ve 12. minutě zahrávali domácí rohový kop, naši hráči na míč nedosáhli, zato domácí obránce Souček ano a hlavou vyrovnal na 1-1. Mezi 13. - 30. minutou se nic podstatného neudálo. V 31. minutě skvěle zakombinovala dvojice Petr Barák - Ondra Záškoda, bek Velmezu stihl odvrátit na roh. V 37.minutě se Pavel Matějíček několikrát skvěle uvolnil v šestnáctce, narazil míč na malé vápno Filipu Dvořáčkovi a jeho bombu zastavilo tělo bránce.....velká škoda. A v poslední minutě první půle pohrdl gólem Pavel Matějíček, šel sám na gólmana a přestřelil branku.



Čekali jsme, že druhá půle bude pro náš starší tým velmi těžká. Hrálo se za úmorného vedra a mnohem mladší domácí / věk.průměr 23 let/ měli naše borce / věk.průměr 30,8/ utahat a přehrát. Opak byl pravdou, Sapeláci zahráli v druhé půli exkluzivně a neustále sahali po výhře. Tři minuty po změně stran střílel zpoza šestnáctky Filip Dvořáček - Simandl jeho střelu kryl. V 70. minutě zlikvidoval Petr Koubek tvrdou střelu z 25 m. V 78. minutě mohl utkání rozhodnout Kuba Szabó. Jeho první střelu dokázal Simandl vyrazit, Kuba dorážel a bohužel trefil jen boční síť ....V 82. minutě podnikli domácí rychlý brejk, Petr Tržil ho včas zahasil skvělým skluzem. Dvě minuty před koncem pálí Filip Dvořáček z trestňáku, domácí gólman vyráží jeho střelu nad břevno.Potom přihrává před šestnáctkou Honza Vacek na volného Kubu Szabóa, který by šel sám - domácí bek zachraňuje. V poslední minutě je závar u domácí branky, který zakončuje střelou vedle branky Milan Špendlíček.



Náš tým zaslouží za dnešní utkání pochvalu. Hráli jsme s chutí, poctivě, zodpovědně, připravili jsme si řadu šancí, bohužel nám nebylo gólově přáno. Dnes je remíza ztrátou, ale takový je někdy fotbal. Všichni hráči se vydali a utkání odmakali. Přesto bych vyzdvihl Pavla Matějíčka, Petra Tržila a Matěje Brnického. Nesmím zapomenout na výborný debut Ondry Záškody a neskutečný výkon dvaačtyřicetiletého "Špendly" ve skoro čtyřicítkovém teple  ve středu zálohy.



gól: Pavel Matějíček



sudí: Tesař, Nováček, Rygl    žk: 3-1, bez vyloučených.   Delegát svazu: Miroslav Vrzáček.  80 diváků.



Sestava: Koubek - Tržil, Rychtecký /76.Zamazal/, Barák, Takács - Matějíček P.,Brnický, Špendlíček,Dvořáček - Záškoda / 79. Vacek/, Szabó /82. Koukal/.


FOTO Z UTKÁNÍ SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT ZDE / převzato z webu FC V. Meziříčí/





zpět na seznam aktualit