Aktuality

19.07. 2015 TENISOVÁ EXHIBICE VETERÁNŮ

pohar.jpg

Sobotní podvečer na antukovém dvorci nad polenským zámkem patřil odvětě tenisové exhibice veteránů. Domácí dvojice Jiří Babínek / 48/, Petr Horský /47/ chtěla oplatit porážku zhořsko-nadějovské dvojici Petr Klíma /47/, Petr Pytlík /37/, se kterou před 14 dny prohrála 5:7, 5:7.



První sada tomu ovšem vůbec nenasvědčovala, domácí dvojice B-H si nevěděla rady s tvrdým podáním soupeře a navíc se jí vůbec nedařily riterny a výsledkem byl stav 2:6 po prvním setu.



Do druhé sady nastoupili polenští v maximální formě a svého soupeře doslova deklasovali, když mu dovolili jediný gam a vyhráli tak 6:1.



Do rozhodující třetí sady daly oba týmy zbytek sil. Hostující dvojice K-P vedla již 1-5 a měla mečbol, ten však polenští odvrátili a potom se děly neuvěřitelné věci. Fantastický výkon domácích borců znamenal zisk šestí gemů po sobě, to znamená, že dvojice B-H nejen vyrovnala na 5:5, ale dokonce zvítězila 7:5 a dokázala tak bezmála dvouhodinovou tenisovou bitvu za úmorného vedra získat pro sebe.



Utkání mělo kvalitu, atmosféru i náboj, o čemž svědčili i přítomní  diváci, kterých v průběhu utkání neustále přibývalo a kteří nechtěli přijít o sledování dramatického  duelu.



Jiří Babínek, Petr Horský  -  Petr Klíma, Petr Pytlík   2:6, 6:1, 7:5.


Foto tenisových veteránů si můžete prohlédnout zde.





zpět na seznam aktualit