Aktuality

05.01. 2010 Sílu jsme měli v koncovce a vůli,hodnotí podzim Hospodka

ikona6.jpg

Devítizápasovou janovickou šňůru bez zaváhání přetrhla záloha Pelhřimova.

Jihlava - Janovičtí fotbalisté pod taktovkou nového kouče Václava Hospodky zvládli podzim v I.A třídě skupiny A velmi slušně.
Tým, který se omladil a během prvního dějství sezony se měl sehrát, žádnými vysokými ambicemi pověřený nebyl. I přesto ale mile překvapil a zimu přečkává na solidní bronzové příčce.
Janovice tak prý začínají pošilhávat po návratu mezi krajskou elitu. "V horizontu dvou let by se klub chtěl dostat o soutěž výš. Pokud by se to mělo podařit už teď, tak by to bylo dobré, ale po hlavě bycho do toho nešel." komentuje trenér TJ Sapeli Janovice Václav Hospodka.

Máte za sebou premiérovou první část soutěže v Janovicích - byly naplněny vaše představy, nebo jste čekal víc?...............Dá se říci, že moje představy a představy vedení naplněné byly. S tímto umístěním se ani nepočítalo, protože v tomto ročníku se chtěl tým konsolidovat a omladit. Ty výsledky jsou takřka nad očekávání dobré.

Pojďme k jednotlivým fázím. Začátek soutěže, ta dvě první kola, podle představ asi nevyšel?............Klasická sinusoida. Začátek a konec soutěže byl mizerný.

Pak přišly dvě výhry 5:1 a nebýt prohry s rezervou Pelhřimova, mohli jste mít parádní blok devíti vítězství, protože v následujících šesti zápasech jste nezaváhali........To by byla pěkná šňůra, ale i tak ten prostředek soutěže byl dobrý. Ale zase je potřeba se na to podívat i z pohledu, že jsme měli v některých zápasech štěstí.

To se ale nedá říci v těch dvou posledních, ve kterých jste vlastně ztratili šanci přezimovat na prvním místě.........To je pravda, tam nás opustilo. S Žirovnicí jsme vedli 2:0, dali třetí gól, který ten zápas mohl ovlivnit, ale nebyl uznaný. Soupeř nás pak i fyzicky přejel a klobouk dolů před jeho výkonem. Poslední zápas doma se Světlou byl velice povedený, ale i když jsme měli jednoznačnou převahu nebyli jsme schopni dát gól.

V čem byla během podzimu největší síla vašich svěřenců?.........Určita kvalita tam byla. Zlepšili jsme fyzickou kondici a ta síla byla v tom kolektivním pojetí. Kluci makali, dokázali se kousnout a některá utkání dotáhli do vítězného konce vůli.

A co koncovka?........Sílu v ofenzivě máme. I přesto, že se Padrnos s Barákem, na které jsme nejvíce spoléhali, spolu v útoku kvůli zraněním sešli jen málokdy, tak máme druhý největší počet vstřelených branek, což je dobré.

V čem byla naopak slabina........ Největší slabinou je defenziva, což se samo nabízí při pohledu na tabulku a počet obdržených branek. Těch 22 gólů je až děsivé číslo. I proto se teď musíme soustředit na defenzivní činnost. Začneme odzadu, od spolupráce gólmana s obranou a celkové defenzivní práci celého mančaftu.

Kdy startuje neoblíbená zimní příprava?.........Začínáme dobrovolnými tréninky v tělocvičně už 7.ledna, ostrý start je pak 22. ledna.

Kolik hráčů budete mít k dispozici a nepřibudou v týmu nějaké nové tváře?............Kádr bychom rádi rozšířili, v jednání je několik kluků, ale to zatím nechci vířit, nerad bych to zakřikl. Jinak by mělo být asi 17 hráčů do pole a dva do brány.

Co svěřence, kromě ladění obrany všechno čeká?..............Samozřejmě nabereme řádnou kondici, aby byla ta odolnost větší a co nejvíce se nám vyhýbala zranění. Pak přijde na řadu herní část přípravy, ve které bychom chtěli utvořit kostru mužstva. I když v hlavě už ji tak trochu mám.

Jaký si Janovice vytyčily cíl pro jaro?................V horizontu dvou let by se klub chtěl dostat o soutěž výš. Pokud by se to mělo podařit už teď, tak by to bylo dobré, ale po hlavě bych do toho nešel. Je potřeba být připravený, a to si myslím, že zatím nejsme. Nepřipravený tam vletět, to se vám hned vrátí zpátky. Uvidíme.


[file]




zpět na seznam aktualit