Aktuality

17.05. 2015 SOKOL HERÁLEC - SAPELI POLNÁ 2 - 2 / 1-1 /

ikona6.jpg

Sapeláci se do Herálce těšili, toto utkání bylo přímým soubojem o páté místo krajského přeboru.Těšili se i domácí hráči a fanoušci, bohužel nebylo vše jak si všichni přáli.Sapeláci vstoupili do utkání aktivně a dá se říci že měli v první půli hru ve své moci. Do vedení jsme šli z pokutového kopu, když bek domácích stáhl rukama Kubu Szabóa v šestnáctce, což sudí neodpískal, vzápětí byl faulován Pavel Matějíček, což již sudí odpískal / byl to menší faul než na Kubu/. Kuba Szabó penaltu s přehledem proměnil 0-1.V dalším průběhu první půle byl na hranici šestnáctky zezadu stažen posledním hráčem Milan Špendlíček, nepískal se ani faul ani červená karta. Za "zmínku" stojí ještě faul na Vojtu Koukala v šestnáctce domácích, opět bez hvizdu hlavního arbitra. Sudí Sláma prakticky nepískal, hra se úplně zbytečně přiostřovala,hráči přenesli nervozitu ze špatného nebo nijakého řízení utkání do osobních soubojů, což odnesla zraněná ruka Tomáše Reitermana, který navíc obdržel žlutou kartu, kdežto domácí hráč nic. V 46. minutě Matěj Brnický odkopem v šestnáctce trefil soupeřova hráče, ten přihrál spoluhráči a bylo 1-1. Zajímavé na tom je, že nebylo ukázáno nastavení a přitom se hrálo 46 minut.Ten samý rozhodčí řídil před několika týdny naše utkání doma a když jsme šli v posledních sekundách poločasu tři sami na hostujícího gólmana tak pískl konec / "prý už vypršel čas", tehdy vtipně podotkl asistent rozhodčího mgr. Beneš/.Tentýž asistent ani jeho kolegové nebyli schopni vysvětlit proč se dnes nastavovalo, a tak mgr. Beneš  poslal nespokojeného asistenta trenéra Sapeláků do hlediště.



V poločase proběhla porada hráčů obou týmů v tom duchu, aby se dohrálo utkání bez dalších zranění, neboť zvláště hlavní arbitr byl zřejmě ještě ve Žďáře na kolotoči nebo ještě někde jinde.Byl to výsměch krajskému fotbalu a slušným rozhodčím zvlášť. Ale abychom se vrátili k fotbalu.I v druhé půli jsme byli lepším týmem, což korunoval po chybě domácího gólmana Pavel Matějíček. Přidat třetí branku mohl do prázdné branky Vojta Koukal, míč mu v poslední chvíli skočil. Další dvě šance měl Milan Špendlíček, jednou ho vychytal Ždánský, jednou jeho střelu zastavila tyč.



A tak přišla 85. minuta v níž smutný hrdina dne sudí Sláma VYMYSLEL penaltu pro domácí, z níž domácí vyrovnali na 2-2.



Chválíme náš tým za předvedený výkon a chuť hrát fotbal. Děkujeme za obětavost celé naší obraně /Barymu, Reitrimu, Tržilkovi i Takymu/, která nastoupila či dohrávala s velkými zdravotními problémy. Je škoda, že jsme nepřidali třetí gól, ale i tak nás o výhru obral sudí.



Na závěr pro pousmání: jedeme hrát s týmem do okresu Žďár, řídí to žďárští sudí. To je v pořádku. Delegát je také ze Žďáru, to je asi také v pořádku. Delegát je bratr pomezního, to už fakt nevím, zda je to v pořádku.



Byla to škoda pro fotbal i pro sudí. Pokud by to dnes odpískal někdo jiný, mohly si oba týmy parádně zahrát a hlavní sudí mohl pokračovat v pouťových radovánkách.Diváci, kteří obětovali utkání Čechů v hokeji a přišli v Herálci na fotbal, mohli vidět pěknou podívanou a ne sólo smutného hrdiny a já nemusel před komisi. Je to škoda.



Je nám jasné, že si to po tomto hodnocení asi u sudích příp. delegátů moc nevyšperkujeme. Ale po nás se stále chce abychom vše dodržovali, plnili a nechali si vše líbit. Nemělo by se začít u těch, kteří mají chránit zdraví hráčů a udržovat pořádek na hřišti a navíc jsou za to víc než solidně placeni?!!



Nejlepší hráči: Reiterman, Brnický, Barák.



Sudí: pánové Sláma, mgr. Beneš, Mička. Delegát Beneš / předseda VV OFS Žďár/.



góly: 22.min.Jakub Szabó /PK/,  60. min.Pavel Matějíček. - 46. Boháč, 85. Boháč /PK/.



Sestava: Koubek - Tržil, Reiterman, Barák, Takács - Koukal, Brnický, Macko, Matějíček /82. Slezák/ - Špendlíček /86. Fišer/ - Szabó /70. Kolman/.






zpět na seznam aktualit