Aktuality

10.05. 2015 SAPELI POLNÁ - FC CHOTĚBOŘ 1 - 1 / 1 - 1 /

ikona6.jpg

Páté mistrovské utkání během 15 dní čekalo naše hráče a navíc je čekal souboj se štikou soupeře - týmem Chotěboře. Trenér hostí Pepa Soural chtěl konečně ve Stáji vyhrát a vše mu hrálo do karet - David Macko v trestu, zraněný Patrik Fišer, Mára Zamazal, další nečekané absence Lukáše Slezáka, Petra Takácse, dlouhodobě chybí kanonýr David Padrnos atd.



A tak jsme horko těžko poskládali tým, který chtěl udržet favorita na uzdě a získat nějaký ten bodík.  Od první minuty utkání bylo vidět, že to bude těžké, hosté předváděli kvalitní výkon, navíc se ujali v 12. minutě vedení, když za vápnem napálil odražený míč Marek Somerauer. Sapeláci přidali, v útočné fázi však byli málo nebezpeční. Zvrat v utkání přinesla 39. minuta, kdy Martin Kolman prodloužil míč Milanu Špendlíčkovi, ten vnikl do šestnáctky a byl zezadu sražen. Kopala se penalta a hostující Čáp byl vyloučen. Filip Dvořáček vstřelil vyrovnávací gól.V závěru první půle se zranil Jirka Šebesta a do druhé půle již nemohl nastoupit, nahradil ho nedoléčený Patrik Fišer.



Do druhé půle jsme šli s úmyslem utkání rozhodnout, hosté však podávali obětavý a navíc fotbalový výkon, za což je musíme pochválit. Na pochvalu však nebyl výkon hlavního arbitra, utkání bylo řízeno necitlivě, nefotbalově, úzkoprse, někdy zase naprosto benevolentně. Prostě sudí pokazil duel oběma týmům i přítomným diváků. Na konci první patnáctiminutovky měl obdržet za hrubý faul na Petra Baráka druhou žlutou kartu střelec branky hostí Marek Somerauer, ale sudí nechtěl hosty poslat do devíti. Až do konce zápasu nervózního utkání chtěly oba týmy rozhodnout, blíže k tomu měli tři minuty před koncem hosté, zákrok Petra Koubka byl však exelentní a tak zápas skončil zřejmě spravedlivou dělbou bodů. Jen škoda, že sudí udělal z utkání takový brajgl a zbytečně znesvářil oba trýmy.



Nejlepší hráči: Petr Barák, Tomáš Reiterman, Petr Tržil, Milan Špendlíček.



Góly: 39. Filip Dvořáček / PK/ - 12. Martin Somerauer



Sudí: Tesař, žk: 1_2, vyloučení: 0-1 39. Čáp. Diváků: 100.



Sestava: Koubek - Šebesta / 46. Fišer, 85. Sobotka /, Tržil, Reiterman, Barák - Vacek, Brnický, Špendlíček,Dvořáček - Kolman, Koukal. 






zpět na seznam aktualit