Aktuality

08.05. 2015 FC Velká Bíteš - SAPELI POLNÁ 2 - 0 / 1-0 /

ikona6.jpg

První čtvrthodina utkání vypadala jako pouťák, domácí však potom přidali, kdežto část našich hráčů hrála nadále s malým nasazením, bez důrazu a  bojovnosti a  to se proti důrazné Velké Bíteši, navíc vedené novými trenéry nevyplácí.Sapeláci nedbali několika menších varování, pokračovali v naivní hře a tak se dočkali trestu. Ve 29. minutě nevěděl domácí Dvořák co s míčem a tak z dálky vypálil a trefil se přesně 1-0.S tímto výsledkem jsme odešli v poločase do kabin, kde jsme si domluvili co hrát v druhé půli, bohužel to platilo pouhé čtyři minuty - ve 49. minutě byl zbytečně vyloučen David Macko, který svůj tým oslabil nejen pro zbytek utkání v Bíteši. Sapeláky však hra o deseti semkla,hráči začali šlapat a byli blízko vyrovnání. To se nakonec nepodařilo, domácí zaútočili v 80. minutě do rozhozené obrany a vstřelili druhý pojišťovací gól Loupem.



Sapeláci vyšli bodově naprázdno až v devátém utkání v řadě / předtím tři výhry a pět remíz/, z tohoto pohledu není prohra v Bíteši ničím tragickým. Byl to za posledních třináct dní již čtvrtý mistrák, takže můžeme být unaveni, ale zajímavé je, že starší hráči zvládli utkání velmi dobře, zatímco mladí šetřili krokem, nasazením i fotbalovým kumštem. Snad tomu bude v neděli s Chotěboří jinak.



Závěrem malá poznámka k sudímu - pustil tvrdou hru, která vyhovovala více důraznému fotbalu domácích, o to nic. Ale fauly ze zadu přes achilovky by se trestat měly a v tom případě by nebyl počet žlutých 1-4 a na červené by to bylo také vyrovnané. A možná bychom měli o jednoho zraněného méně.



Nejlepší hráči: Barák, Reiterman, Tržil



Sudí: Kliener, žk: 1 - 4, vyloučení: 0 - 1  /49.David Macko /   50 diváků



Sestava: Koubek - Tržil, Reiterman, Barák, Takács - Brnický, Špendlíček, Vacek, Kolman - Macko, Koukal / 46.Szabó/.






zpět na seznam aktualit