Aktuality

01.12. 2014 ZHODNOCENÍ PODZIMNÍ ČÁSTI 2014/2015 II. ČÁST - "A" tým

pohar.jpg

Po podzimní části a předehraném prvním jarním kole jsme obsadili velmi pěkné šesté místo, na čtvrté místo ztrácíme jeden bod. Získali jsme 26 bodů, za 7 výher, 5 remíz a 4 prohry, s kladným skóre 26-18, v tabulce pravdy máme plus dva body.



Na domácím trávníku jsme sehráli 8 utkání, 5x jsme vyhráli /Bíteš, Přibyslav,Herálec, Světlá, Třešť/, 2x remizovali /Čáslavice, Humpolec/ a 1x prohráli /Ždírec/. Získali jsme 17 bodů se skórem 16-7 a byli jsme pátým nejlepším domácím týmem.



Na venkovních hřištích jsme nastoupili 8x, 2x vyhráli / v Jaroměřicích, Žirovnici /, 3x remizovali / Humpolci, M. Buďejovicích,Okříškách/ a 3x prohráli / v Jemnici, Chotěboři, Lukách/, získali jsme 9 bodů a v tabulce venkovních utkání jsme opět pátí se skórem 10-11.



Celkově jsme měli šestý největší počet vstřelených branek a pátý nejnižší počet obržených branek.



Nejlepším střelcem týmu je tradičně David Padrnos s osmi přesnými zásahy, bohužel v posledních třech kolech již pro zranění nenastoupil a nezasáhne ani do jarních klání. Tři branky přidali Peťa Barák, Honza Vacek a Filda Dvořáček. Dva kusy vstřelili Tomáš Reiterman a Luboš Rychtecký, po jedné brance dali Lukáš Slezák, Petr Koubek, Páťa Fišer, Pavel Matějíček a Zbyněk Tlačbaba. Celkem dokázalo skórovat 11 hráčů.



Co se týče odehraných utkání a odehraných minut je pořadí následující:



Všech 16 utkání s plným počtem minut odehráli : Petr Koubek a Matěj Brnický



14 utkání s plným počtem minut odehrál Tomáš Reiterman, 13 utkání s plným počtem minut odehrál Petr Barák a Petr Tržil.



Ve 14 utkáních nastoupil Filip Dvořáček, ve 13 Luboš Rychtecký a David Padrnos, ve 12 Lukáš Slezák a Petr Takács.



Sapeláci vycházeli ve většině utkání s výborné hry obrany podpořené skvělým Petrem Koubkem, který byl po zásluze nominován do sestavy podzimu krajského přeboru. Ve čtyřech utkáních udržel čisté konto. Ve stoperské dvojici se střídala trojice zkušených hráčů Petr Tržil, kapitán Tomáš Reiterman a Luboš Rychtecký a prakticky ve všech utkáních byli oporami. Na krajích obrany nastupovali neméně zkušení plejeři Petr Barák, Mára Zamazal a Petr Takács a opět podávali až na vyjímky velmi dobré výkony. Obecně se dá říci, co se týče obrany a gólmana, že moc chyb bychom v jejich hře nenašli, i když....aby nezpychli...



V záložní řadě se vystřídalo nejvíce hráčů. Zranění, nemoci, zaměstnání, dovolené - to vše nám často komplikovalo plány, v řadě utkání bylo opravdu kumštem "vyčarovat" jedenáct borců na plac. Tahounem zálohy byl zcela určitě neúnavný  Matěj Brnický, škoda jen horší finálky a nuly na kontě vstřelených gólů. Honza Vacek se po stáži v zahraničí pomaleji rozjížděl, v závěrečných utkáních již jeho výkony vypadaly tak, jak jsme od něj zvyklí a navíc rozhodoval zápasy. Lukáš Slezák podával oproti jarní části lepší výkony, ještě malinko víc důrazu a víc prodat to co v něm je / a je toho opravdu dost/ a bude velmi platným hráčem. Do týmu výborně zapadl Filip Dvořáček, nejenže vstřelil tři góly, ale zahrával i velmi nebezpečné standartky. Snad by se jen slušelo  trochu přidat v defenzivní práci, více pomoci svým o něco starším kolegům. Páťa Fišer má za sebou nevydařenou sezónu, vlivem zranění a dovolených přišel o hodně utkání, moc toho nenahrál. Snad se dá přes zimu do kupy, pořádně potrénuje a rozhodné další utkání, tak jako to v Žirovnici. V deseti utkáních nám vypomohl David Macko a byl platným hráčem. Přestože ani jednou neskóroval, má také svůj podíl na výborném výsledku celého týmu. Jakub Szabó měl velké zdravotní problémy s ramenem a rozhodl se pro operaci. Odehrál prakticky jen poslední tři kola, ve kterých jsme však získali 7 bodů a tak také přispěl ke klidnému přezimování svého týmu. Jako jeden z mála však neskóroval, což by měl na jaře změnit, neboť se od něj góly budou očekávat.



Ve většině utkání jsme hráli na jednoho útočníka - Davida Padrnose. I přesto, že tento podzim od něj nebyl zcela povedený a i přes absenci v posledních kolech nastřílel solidních 8 branek, byly na něj fauly, pokutové kopy apod. Velkou smůlou je další vážné zranění, ale David je velký bojovník a všichni věříme, že se do týmu co nejdříve vrátí i když už to nebude v této sezóně. Velkým zklamáním bylo účinkování Zbyňka Tlačbaby. Velmi zodpovědně se připravoval v treninku, potom přišlo závažné onemocnění, po delší přestávce se vrátil na hřiště.Ale to už byl jiný Zbyněk, jeho výkony a vystupování v závěrečných kolech soutěže však nebylo vůbec týmové a dle jeho slov  již v našem dresu na jaře pokračovat nebude.



Poděkování za úspěšnou půlsezónu patří i dalším hráčům - širšímu kadru Sapeláků. Jiřímu Babínkovi ml, Danovi Bratršovskému, Kubovi Lokvencovi, Jirkovi Šebestovi, Michalu Sobotkovi, Vojtovi Musilovi,  bratrům Matějičkovým, Robertovi Černému a dalším. I oni pomohli svým dílem k úspěchu celého kolektivu.



Trio trenérů Honza Chramosta, Petr Dvořáček a Petr Klíma spolu s vedoucím celku Honzou Komárkem odvedlo dobrou práci i přesto, že to mnohdy nemělo vůbec jednoduché. A po pravdě řečeno se neočekává, že by to v budoucnu jednoduché bylo. I když, dokud budou všichni naši hráči držet pospolu tak jako drží, tak se není čeho bát. Je to opravdu obdivuhodná parta a díky za ni.



 



 


Foto před podzimní částí si můžete prohlédnout zde





zpět na seznam aktualit