Aktuality

18.11. 2014 PODĚKOVÁNÍ - ZHODNOCENÍ PODZIMNÍ ČÁSTI ROČNÍKU 2014/2015 - I. část

pohar.jpg

Podzimní část nového soutěžního ročníku byla velmi náročná."A" tým po dlouhých patnácti letech nastoupil bez své ikony Milana Špendlíčka, kariéru ukončil i výborný gólman Pavel Krpálek. Zatímco mezi tyčemi jsme absenci "KRPIHO" zvládli, neboť Petr Koubek byl prakticky po celý podzim famózní, nahradit Milana se nepodařilo. Je třeba říci, že jsme to i čekali. Každý z hráčů měl za úkol převzít na sebe kus práce po svém kapitánovi.Ne každý to zvládl, ale snažili jsme se s tím poprat. Velké problémy nám už od úvodu podzimu přinesla častá zranění, navíc řada hráčů vybírala dovolenou v rozběhnuté soutěži. Při minimálním stavu kádru bylo problémem sestavit zdravou a kvalitní jedenáctku. Velmi pomohl Luboš Rychtecký, který chtěl také končit. Jeho výkony byly v mnoha utkáních výtečné. Pomáhala celá řada hráčů z béčka. Dan Bratršovský,Vojta Musil, Michal Sobotka, Kuba Lokvenc, Jirka Šebesta, bří Matějíčkové.V průběhu soutěže se objevili v našem týmu dvě nové tváře Filip Dvořáček a David Macko a oba byli pro nás přínosem.V úvodních osmi kolech se vystřídalo v týmu vystřídalo 25 hráčů ! Když už se zdálo, že máme tým zkonsolidovaný, tak přišly další - dlouhodobá zranění Davida Padrnose a Máry Zamazala. Až do posledního kola jsme sestavu lepili jak to šlo. A je třeba říci, že mimo utkání doma s Čáslavicemi a venku v Lukách nemůžeme našim hráčům vytknout nasazení a chuť hrát fotbal. Mrzí prohra 2-3 v Jemnici v 90. minutě, mrzí neproměněné šance za stavu 0-0 v Chotěboři.Mrzí i jedinná domácí prohra se Ždírcem, ve které jsme nastoupili s polovinou béčka a přesto jsme mohli být úspěšní.Ale fotbal je o chybách a soupeři je uměli potrestat.Přesto je získaných 26. bodů a šesté místo /na čtvrté chybí bod/ velmi pěkné.



Náš "B" tým předvedl podzim snů, alespoň tak to navenek vypadá. V praxi je to trošku jinak.Z devětadvaceti fotbalistů jsme vytvořili širší kádr a postupně se začala vytvářet osa týmu. Někteří chodili pravidelně, někteří občas,  někteří rádi pomohli, někteří měli jiné zájmy. Postupem času se vytvořil tým cca 13 hráčů  bez rozdílu věku /od 49 - 17 let/,  který v průběhu soutěže doplnil a posílil Míša Sobotka a Vlaďa Musil. I když není vše jak má být, tak podzimní přezimování na prvním místě s 35. body je jistě pozitivním impulsem do jarní části.



Na dobrých výkonech našeho klubu má svůj podíl i stará garda, která mimo svých utkání v rámci potřeby doplňovala oba týmy. I oba dva týmy mládeže provozované ve spolupráci se Sokolem Puklice dosahovaly výborných výsledků.



Je zcela na místě poděkovat našim hráčům, těm, kteří k sezóně přistoupili poctivě a velkou měrou se zasloužili o výborné výsledky našeho klubu. Je třeba poděkovat i našim trenérům za obětavou a smysluplnou práci.Velký dík patří celé rodině Komárkových za perfektní stav trávníku, šaten i okolí stadionu. Samozřejmě nesmíme zapomenout na velké pochopení v rodinách našich členů.



Závěrečný dík patří všem, kteří náš klub jakýmkoliv způsobem podporují a pomáhají nám v naší sportovní činnosti.



 






zpět na seznam aktualit