Aktuality

08.11. 2014 SAPELI POLNÁ - FK HUMPOLEC O - O

ikona6.jpg

Sapeláci dávali horko-těžko dohromady jedenáct borců do utkání s favorizovaným Humpolcem. /Zranění jsou David Padrnos, Mára Zamazal, Patrik Fišer, Dan Bratršovský,  pracovně v zahraničí byl Luboš Rychtecký, Lukáš Slezák přijel z práce až na druhý poločas/. Nastoupit tak museli nedoléčení Petr Takács, David Macko a také Petr Tržil, který měl velké problémy se zády, zahrál však skvěle. Velmi oslabený kádr doplnili Míša Sobotka a Vojta Musil, za což jim patří velký dík.



Atraktivní utkání nabralo "grády" již ve třetí minutě, kdy se hosté velmi hlasitě dožadovali pokutového kopu, po čistém souboji Petra Tržila s hostujícím hráčem v našem malém čtverci.Poté přišlo naše zaváhání, ale také fantastický zákrok Petra Koubka.Hosté zahrozili v první půli ještě jednou, tentokrát po standartní situaci, ale střela humpoleckého hráče naši branku minula. Sapeláci však v utkání rozhodně nehráli druhé housle.Po krásné uličce Kuby Szaboa šel z levého křídla sám na gólmana Matěj Brnický, jeho střelu dokázal humpolecký brankář Kříž vyrazit na roh. O chvíli později sehrál Kuba obdobnou akci, ale v opačném gardu, tentokrát zakončoval Filip Dvořáček, gólman Kříž opět vyrazil na roh. Třetí velkou šanci Sapeláků v první půli "rozehrál" dlouhým autem Petr Takács, míč prodlužoval hlavou kapitán Sapeláků Tomáš Reiterman, míč šel kousíček od brakové čáry podél celé branky, ale bohužel ho nikdo z našich hráčů nedorazil.



V druhé půli již nebylo k vidění tolik možností, více se bojovalo.. Za zmínku stojí výborná kombinace našich hráčů na jejímž konci byla bomba Matěje Brnického po které se opět vyznamenal Kříž. Na druhé straně předvedl další skvělý zákrok Petr Koubek, když na velkém čtverci bravurně stáhl nízký centr z kopaček humpoleckých hráčů.I závěrečná čtvrthodinka byla zajímavá. Nejprve poněkolikáté váhal s rozehrávkou Zbyněk Tlačbaba, nakonec přišel o míč a málem vyrobil naivní faul, který by nás připravil o cennou remízu. V 82. minutě již hodný sudí Jílek / hodný proto, že až do konce utkání vydržel pokřiky humpolecké lavičky i jejich neustálé vybíhání z ochranné zóny, rovněž tak někteří hráči hostí se k rozhodčím nechovali zrovna moc vybíravě/ vyloučil bez žluté karty hostujícího Dalíka. Kdo si myslel, že je o remíze rozhodnuto, ten se mohl mýlit. Chvilku před koncem po nedůrazu před naší šestnáctkou došlo k faulu a následný přímý kop skončil na břevně naší branky.I druhé letošní utkání s Humpolcem tedy skončilo remizou / v Humpolci to bylo 1-1/, i to byl možná důvod proč byli favorizovaní hosté tak nabroušení a proč například hostující hráč Jeřábek masíroval Honzu Vacka po konečném hvizdu.Pořádek sjednal velmi rychle Petr Koubek, jehož sprint na "místo činu" byl obdivuhodný. I přes těžký terén byl výkon obou týmů velmi dobrý, je jen škoda, že nekončil v přátelštější atmosféře. Opuštěná kabina hostí připomínala smetiště, myslím, že lze pochopit i to, že se kopačky od bahna čistí venku a nevyklepávají v kabině.., ale možná to v Humpolci mají jinak.



Domácí tým zaslouží velkou pochvalu, až na vyjímky se Sapeláci vydali ze všech sil. Skvělí byli -  Petr Koubek, Petr Tržil, Tomáš Reiterman, Honza Vacek, Matěj Brnický, velmi dobří -  Petr Barák, Petr Takács, solidní -  Lukáš Slezák, výborní dopředu -  Kuba Szabó, Filip Dvořáček a David Macko, nedařilo se Zbyňkovi Tlačbabovi. 



Bod s Humpolcem znamená celkových 26 bodů a plusové skóre 26-18. V tabulce pravdy máme plus 2. To vše je po velmi náročné podzimní části velmi dobrá vizitka našich hráčů a trenérů.



Sudí:Jílek, Tesař, Křenek, žk: 1-2, čk: 0-1 /82. Dalík/.   Delegát svazu mgr. Polodna.   Diváků: 60.



Sestava: Koubek - Tržil, Reiterman, Takács /65.Slezák/, Barák - Brnický, Vacek, Macko, Tlačbaba /84. Musil/,Dvořáček - Szabó /89. Sobotka/.


Foto z utkání si můžete prohlédnout zde





zpět na seznam aktualit