Aktuality

11.05. 2014 SAPELI POLNÁ - SLOVAN Havlíčkův BROD 0 - 1 /0-1/

ikona6.jpg

Sapeláci v tomto kole narazili na favorita soutěže a věděli, že je čeká těžká práce. Bohužel zdravotní stav našich věkově starších hráčů po anglickém týdnu nebyl nijak růžový /stále nemůže hrát Mára Zamazal a Robert Černý, k nim se přidal Pavel Matějíček, nastoupit zkusil Páťa Fišer, ale nešlo to, navíc se zranil  Milan Špendlíček/ a tak měli hráči Slovanu hru od prvních minut ve své moci. Třikrát zahrozili během první čtvrthodiny po levé straně a při třetí akci našel centr Vařejky nedostatečně pokrytého Henka a hosté vedli 0-1.Slovan měl další možnosti, mezi tyče se však netrefil. Když se po dvaceti minutách začali domácí hráči osmělovat, přišla pro ně morová rána.V 25. minutě našel Matěj Brnický nádherným pasem Milana Špendlíčka /se kterým měla obrana hostí problémy/, ten si míč skvěle zpracoval, ale ještě než stačil skórovat, tak ho zradil sval. Nastoupit musel Luboš Rychtecký, který se teprve v sobotu vrátil z měsíčního pobytu v USA. V poločase musel střídat i nedoléčený Fišer, nahradil ho Lukáš Slezák.V druhé půli se hra vyrovnala, Sapeláci se dostávali do šancí, bohužel jejich proměňování bylo tristní. Po rohových kopech překopl Kučírkovu branku Luboš Rychtecký i Jirka Šebesta, krásný slalom předvedl Kuba Szabó, jeho závěrečnou gólovou střelu včak Kučírek vyrazil.David Padrnos se protáhl mezi beky, jeho střelu z úhlu stačil zblokovat obránce Slovanu. Hosté se v druhé půli již tak neprosazovali,  při pěkné křížné střele  se vyznamenal gólman Petr Koubek a několik závarů zlikvidovala obrana Sapeláků. Největší šanci domácích spálil nevýrazně hrající David Padrnos, který ze dvou kroků minul odkrytou branku hostí. I proto si hosté za těsnou výhru odvážejí tři body.Je třeba říci, že byli lepším celkem, ale naši hráči si za zlepšený výkon v druhé půli a za vytvořené možnosti bodík za remízku zasloužili. Bohužel když pohrdneme pěti šancemi proti lídrovi tabulky tak není možné bodovat.



Většina týmu / mimo Davida Padrnose, Patrika Fišera a  Lukáše Slezáka/ odehrála dobrý zápas a poctivě utkání odmakala. Nejlepší byl tradičně Petr Barák,velmi dobrý byl Kuba Szabó,  velké penzum práce odvedli Matěj Brnický a Honza Vacek.



Rozhodčí Machač, žk: 1-1, bez vyloučených. 80 diváků.



Sestava: Koubek - Tržil, Reiterman, Barák,Šebesta - Szabó, Brnický, Fišer /46.Slezák/,Vacek, Padrnos - Špendlíček /27.Rychtecký/.



 



 


Zde si můžete přečíst komentář redaktora brodského deníku, který je současně funkcionářem Slovanu Havlíčkův Brod.......





zpět na seznam aktualit