Aktuality

01.05. 2014 SAPELI POLNÁ - Slavoj Žirovnice 2 - 0 / 1-0/

ikona6.jpg

Trenéři Sapeláků měli opět velké problémy se sestavou,sice již nastoupil Petr Tržil, ale  k dispozici neměli hned šestici hráčů / Tomáše Reitermana, Patrika Fišera, Máru Zamazala, Jirku Šebestu, Roberta Černého a Luboše Rychteckého / přesto všichni věřili, že utkání zvládneme.



A skutečně, naši hráči předvedli týmový výkon plný chuti do fotbalu s dostatkem  pohybu a  kombinace . Na konci řady pohledných šancí bylo již v první půli několik tutovek, bohužel  Kuba Szabo, David Padrnos ani Milan Špendlíček se gólově neprosadili. Až těsně před poločasem unikl po pravé straně Lukáš Slezák, obešel i gólmana a byl sražen - nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Kuba Szabó.



Druhá půle byla koncertem Sapeláků, byl to souboj našich hráčů s nejlepším mužem hostí gólmanem Trepkou.Zachránil při akci Kuby Szaboa, Davida Padrnose i Lukáše Slezáka, David Padrnos i Milan Špendlíček nastřelili tyč žirovnické branky, domácí kapitán několikrát vypálil klasickou "špendlovku" zpoza šestnáctky a dostal se i do hlavičkového zakončení, kdy těsně minul Trepkovu branku. Škoda , že naši hráči zkazili několik finálních nahrávek, nemuselo by se čekat s druhým gólem až do 87. minuty kdy korunoval svůj výborný výkon gólem Pavel Matějíček.



Dnes to byl opravdu pěkný fotbal navíc zakončený vítězstvím. Je radostí se dívat na vlastní hráče jak si zápas užívají a jaký umí hrát fotbal. Dnes těžko hodnotit nejlepší hráče týmu, všichni zasluhují absolutorium.Byl to skvělý kolektivní výkon, ale přece jen bych malinečko víc pochválil tři borce. Řekl bych famózní výkon předvedli Pavel Matějíček, Petr Barák a Milan Špendlíček.



Ještě bych zmínil jednu věc a to je .přístup Máry Zamazala. To, že je to velký srdcař to všichni víme. Přestože je zraněný a nemůže hrát, tak nechybí na utkání a ostatní hráče povzbuzuje a hecuje.I jeho zásluhou jsme dnes strávili ve Stáji krásné odpoledne.



Snad naši hráči "nezpychnou" a zbývajících osm kol si zahrají pro radost svou i svých příznivců.Je to v jejich možnostech a všichni bychom si to tak přáli.



Sudí: Dlouhý, Porupka, Rosický, žk: 1-2, čk: 0-1 /88.Rozporka/, 120 diváků.



Góly: 43. Jakub  Szabó /PK/,  87. Pavel Matějíček



Sestava: Koubek - Lokvenc, Tržil, Špendlíček, Barák - Slezák, Szabó /86.Matějíček Jiří/, Brnický, Vacek,Matějíček Pavel - Padrnos /89. Vala/. 






zpět na seznam aktualit