Aktuality

20.04. 2014 FK HUMPOLEC - SAPELI POLNÁ 3 - 0 /1-0/

ikona6.jpg

Těžko hodnotit utkání ve kterém přišli Sapeláci o dva vyloučené a tři zraněné hráče. V první minutě brutálně projel domácí plejer na půlící čáře před zraky hlavního sudího Škorpíka i jeho asistenta Šrámka přes achilovky  Patrika Fišera, sudí Škorpík však neměl potřebu hráče Humpolce trestat, asi kvůli tomu, že byla první minuta......vznikly dohady, pochopitelné nesoustředění našich hráčů, na jejímž konci byl vlastní gól Tomáše Reitermana.Patrik Fišer musel vystřídat a na hřiště šel Kuba Lokvenc, který měl v nohách odehraný celý dopolední zápas béčka. Sapeláci se po vlastním gólu zkonsolidovali, vyrovnali hru, dobře kombinovali a domácí hráči s námi začali mít hodně starostí. Těsně před poločasem prvně zahrozil Kuba Szabó, potom v další akci přiklepl Davidu Padrnosovi, ale domácí gólman zachránil.



Ani vstup do druhé půle se Sapelákům nevydařil, hned v první minutě okopával ležící humpolecký hráč Tomáše Reitermana, který se snažil vydolovat zpod těla humpoleckého hráče míč, sudí se na to tak dlouho nečinně díval až v našem hráči bouchly saze a následovala červená karta, nepochopitelně jen pro našeho hráče. I po tomto vyloučení předváděli naši hráči dobrý fotbal, poctivě pracovali a chtěli utkání vyrovnat.V 64. minutě přišel další brutální zákrok domácích - tentokrát ho odskákal Honza Vacek a kupodivu byl tentokrát domácí Pohan vyloučen. /Tento zákrok byl o něco "jemnější" než ten v první minutě na Páťu Fišera, který se obešel bez trestu/. Honza Vacek sice utkání s velkým sebezapřením dohrál, ale jeho výkon byl zraněním hodně ovlivněn. Při hře 10 - 10 byli naši hráči lepším týmem, bohužel sudí Škorpík ještě neřekl poslední slovo. V 71. minutě kopl jasně domácí hráč míč do autu, pomezní Zadina si nebyl jistý ??? /asi byl myšlenkama na autokrosu/ a tak hlavní sudí nechal vhazovat domácí a Ti akci dotáhli až do dvoubrankového vedení. To už nezvládl ani velezkušený Petr Tržil a šel v 74. minutě po druhé žk /obě byly zbytečné/ do sprch. Následovalo střídání zraněného Petra Baráka a v samém závěru ještě třetí gól domácích.



Samotný výkon našich hráčů byl proti silnému soupeři velmi dobrý. Bohužel dvě zbytečná vyloučení utkání velmi ovlivnily, i přes hanebný výkon sudích musí hráči udržet nervy na uzdě, protože jinak oslabí svůj tým a v případě Tomáše to bude oslabení dlouhodobé - to si jako kapitán týmu nemůže dovolit.I střídačka Sapeláků tento vypjatý zápas zvládla, funkcionáři si hleděli svých hráčů a tak to má být./Ostatně součástí pátečního tréninku byl pohovor s hráči a trenéry v otázce nevhodného chování k sudím/. Takže chování realizačního týmu a hráčů k sudím bylo v pořádku, výkon sudích bohužel nikoliv....



Na druhou stranu se našim hráčům vůbec nedivím. Výkon hlavního byl slaboučký, spolupráce s asistenty nulová, chránění zdraví hráčů jako jeden z hlavních úkolů sudích jim vůbec nic neříká.Pokud by utkání řídili alespoň v nějakých mezích vůbec by k výše popisovaným záležitostem nedošlo.I samotní humpolečtí diváci výkon sudích odsuzovali - bylo to slabé i na okres.



Jaký je závěr? Dva vyloučení /Reiterman,Tržil/, tři zranění /Fišer,Vacek, Barák/, když k tomu připočteme zraněného Zamazala, Rychteckého , který je v USA, tak nás čekají krušné chvíle.Zatím jsme čtvrtí a před námi je závěrečná třetina soutěže. Budeme muset hodně zabrat, abychom ve zdecimované sestavě udrželi umístění v první polovině tabulky. Zanedlouho nás během sedmi dní čekají tři utkání a to bude hodně náročné. Uvidíme, jak se s tím popereme.



Sudí: Škorpík,Šrámek, Zadina. Žk: 4-4, Čk: 1-2 / 64.Pohan - 46. Reiterman, 74. Tržil /, 100 diváků.



Góly: 1. min vlastní Reiterman, 71. Pícha, 87. Dalík.



Sestava: Koubek - Tržil, Reiterman,Barák /78.Černý/,Špendlíček - P.Matějíček, Brnický, Vacek, Fišer /5. Lokvenc/, Padrnos - Szabó.






zpět na seznam aktualit