Aktuality

03.11. 2013 SAPELI POLNÁ - FC Velká Bíteš 3 - 2 / 2-2/

ikona6.jpg

Sapeláci nastoupili do utkání již s Tomášem Reitermanem /minulý týden nehrál kvůli vyloučení v utkání s M. Budějovicemi/,na střídačce se konečně objevila i ikona klubu Milan Špendlíček /zranil se před 6 týdny v Pacově/. Týmu naopak chyběl Patrik Fišer, který se zranil na pátečním tréninku.
Při taktické poradě před utkáním byli hráči upozorňování na vzestupnou formu V.Bíteše a jejich výborné výsledky v posledních třech utkáních.Trenér taktéž zdůraznil důležitost úvodu utkání.......
Hned v první minutě soupeř potrestal laxnost Sapeláků u vlastní šestnáctky a šel Dvořákem do vedení 0-1. Netrvalo to ani tři minuty a kanonýr Sapeláků David Padrnos vyrovnal po skvělé nabídce Luboše Morkuse 1-1. Obraz hry se však nezměnil, bítešští i nadále diktovali tempo hry a Petr Koubek v brance domácích se měl co ohánět.Přesto udeřilo na druhé straně, po úniku Davida Padrnose propálil hostujícího gólmana Šulu Honza Vacek 2-1.
Sapeláci však byli tak lehkovážní, že z následujícího útoku inkasovali Loupem 2-2. Do jednadvacáté minuty padly čtyři branky a ofenzivní fotbal pokračoval. Honza Vacek napálil tyč, hlavičku Luboše Morkuse bravurně vyrazil Šula na roh. V domácí brance několikrát zachránil výtečný Petr Koubek.
Poločasová domluva tentokrát zabrala a Sapeláci byli v druhé půli lepším týmem, vytvářeli si další šance, kdežto hosté již nebyli nebezpeční.V úvodu druhé půle neproměnili svoje tutovky David Padrnos a Luboš Morkus, poté nastřelil David Padrnos spojnici za již překonaným Šulou. V 71. minutě přišlo rozhodnutí kvalitního a velmi slušně hraného utkání. David Padrnos unikl bekům, byl sražen a z nařízeného pokutového kopu skóroval Luboš Rychtecký 3-2.Pojišťovací gól mohl přidat střídající David Lacina, ale v samostatném úniku na gólmana hostí nevyzrál. V 79.minutě došlo ke střídání v dresu domácích, z hřiště odešel nejlepší hráč utkání David Padrnos / toho dne slavící sedmadvacáté narozeniny/ a nahradil ho uzdravený Milan Špendlíček.
Sapeláci tak vydřeli v hustém dešti velmi cenné tři body a již před posledním kolem je jisté, že přezimujeme na třetím místě tabulky, což je bezesporu skvělé. Snad nebudou naši hráči příliš uspokojení a ještě se poperou o body v sobotu v předehrávaném kole v neoblíbených Čáslavicích. Přidat ještě nějaký ten bodík by bylo velmi milé.

Nejlepší hráči : David Padrnos, Honza Vacek.
Sudí: Švehla, žk: 1-2, bez vyloučených, 60 diváků.
góly:4. Padrnos, 20. Vacek, 71. Rychtecký - 1.Dvořák, 21. Loup.
Poločas: 2-2.
Sestava: Koubek - Tržil,Reiterman, Barák,Zamazal - Vacek,Rychtecký,Brnický,Morkus /89.Šebesta/,Szabó /69.Lacina/ - Padrnos /79.Špendlíček/.





zpět na seznam aktualit