Aktuality

27.10. 2013 DESTRUKCE JAROMĚŘICE - SAPELI POLNÁ 2 - 1 /1 - 1/

ikona6.jpg

Jaroměřičtí patřili před tímto utkáním mezi nejhorší týmy v domácím prostředí a tak chtěli Sapeláci bodovat. Chtít je však jedna věc, ale něco pro to udělat je věc druhá. Domácí vyměnili po třech a půl letech trenéra, pan Kylíšek přepustil místo panu Macháčkovi a hráči pod novým trenérem zabrali.Nehráli sice nic extra líbivého, ale zodpovědně bránili, poctivě a trpělivě na hřišti pracovali a vše řešili jednoduše. Naši hráči byli pravým opakem - složitá hra bez pohybu, nasazení, osobní zodpovědnosti, alibismus. To vše bylo od našich hráčů k vidění. Ano existovaly i vyjímky - tak jako vždy bojovali Barák, Brnický, Rychtecký, snažil se Vacek,Zamazal,Tržil.Posledně dva jmenovaní se však dopustili velkých taktických chyb, které rozhodly o výsledku. Bez jediného souboje a náznaku bojovnosti odchodil zápas Morkus,jeho občasná kudrdlinka je možná hezká, ale naprosto neúčelná. Padrnos již sehrál mnohem vydařenější partie a pokud v gólové situaci nezakončuje je něco špatně. No a co se týče výkonu Fišera a Szaba,na to skutečně není známka. To je propadák na celé čáře, bída a děs.K tomu tři žluté karty za mluvení, PŘESTOŽE TO BYLO PŘED UTKÁNÍM ZDŮRAZNĚNO....Co lze hodnotit kladně? Snad jen výkon střídajícího Jirky Šebesty - bez bázně a hany vyhrával všechny hlavičkové souboje a ještě přesně přihrával. Věřím tomu, že pokud by byli na hřišti bojovníci Špendlíček s Reitermanem, tak by zápas dopadl jinak. Opět se potvrdilo, jak jsou pro tým důležití. Na hřiště se vždy musí nastoupit s pokorou a každý musí odmakat své ve prospěch mančaftu. Jedině taková cesta může vést k úspěchu. Pro individuální uspokojování není ve fotbale místo.Bohužel na venkovních hřištích hrajeme jako naivkové a zřejmě nás vůbec netrápí, že tam necháváme zbytečně body daleko horším týmům než jsme my.
Ale to si musí srovnat v sobě každý sám.Všichni tři trenéři Sapeláků /Chramosta,Dvořáček, Klíma/ byli vždy příkladnými bojovníky na place a když se mají dívat na takto bezkrevný výkon svých svěřenců je jim jistě do pláče - resp. jsou asi hodně rozlobení.
Prostě a jednoduše. Při poctivém výkonu jsme z Jaroměřic odvezli nejméně bodík, v lepším případě tři. A nejde o to, že jsme stále na vršku tabulky, nejde ani o to, že máme relativně dost bodů. Jde o to, že je to od některých hráčů odfláknuté a že to není poprvé!! A DOPLÁCÍ NA TO CELÝ TÝM!!!

V 18. minutě zapomněl Zamazal na útočícího Kalaye, Tržil ho nestačil zakřižovat a situaci nezachránil ani vyběhnuvší Koubek 1-0. Domácí měli další dvě pěkné možnosti, ale nevyužili je. V 37. minutě nabíhal Morkus na centrovaný míč, byl sražen a penaltu proměnil Szabó 1-1. O poločase trenér Chramosta upřesnil hráčům pokyny a čekal se tlak Sapeláků. Ten nepřišel, naopak Koubek skvělým zákrokem zachránil svůj tým. V 59. minutě šel sám na gólmana Chalupu Morkus, krásným lobem přehodil gólmana, míč šel od břevna k zemi - naši chtěli gól, sudí Rosický, který byl cca 40 metrů od branky ukazoval že není, než jsme se přestali divit utekl Neuman / v té chvíli si zrovna Morkus přátelsky plácl s gólmanem Chalupou/ a loboval jak se má. 2-1 pro domácí.
Potom přišel na hřiště Šebesta, tým se vyburcoval,dostal se do šancí, jejich řešení však bylo trestuhodně lajdácké a tak jsme již branku nevstřelili a zcela zbytečně jsme po naivní hře odjeli z Jaroměřic s prázdnou. /Zrovna tak jako z Náměště,Brodu,Přibyslavi,Ždírce/.Venku předvádíme letos opravdu špatné výkony.

Góly:18.Kalay,60.Neuman,-37.Szabó /PK/.
Sudí: Sláma, žk:3-3, bez vyloučených.Diváků: 120.Poločas: 1-1.
Sestava: Koubek - Tržil, Rychtecký,Barák,Zamazal - Vacek,Brnický,Morkus /74.Šebesta/,Fišer /65.Lacina/,Szabó - Padrnos.





zpět na seznam aktualit