Aktuality

22.09. 2013 TJ SAPELI POLNÁ - FK Bohemia Světlá n/Sázavou 5 - 1 /2-0/

ikona6.jpg

Sapeláci očekávali těžké utkání a to se do puntíku naplnilo. Již před utkáním vytvořili napětí mezi týmy náhradníci hostí, kteří několikrát ignorovali pokyny domácích pořadatelů a neustále se vraceli při rozcvičování do podmáčených brankovišť.Jak se později ukázalo,podobně neukáznění byli i jejich fanoušci a někteří hráči, ale o tom až později.....
Co se týče toho nejdůležitějšího - vlastního utkání.Nováček ze Světlé začal velmi aktivně a už ve druhé minutě měli hosté stoprocentní šanci, ale proti Štrosově hlavičce fantasticky zakročil Petr Koubek. O pět minut později zachránil na brankové čáře Patrik Fišer, když vykopl střelu soupeře zpoza již překonaného Koubka.Domácí hráči byli pod tlakem, dopouštěli se faulů. V 17. minutě uvolnil Matěj Brnický Davida Padrnose a domácí kanonýr dostal své barvy do vedení 1-0. Paradoxně gól nabudil více hosty, ale Ti nedokázali překonat výtečného Petra Koubka, který stál u zrodu druhého gólu Sapeláků ve 24. minutě. Dlouhým výhozem od branky přesně našel naběhnuvšího Petra Baráka, který unikal soupeřovým bekům, byl zastaven nedovoleně a z pokutového kopu se nemýlil Jakub Szabó 2-0.To už bylo na hostující diváky příliš a když byl ještě nastřelen míčem jejich útočník Štros předvedli své chování v plné kráse a úplně tím pokazili velmi dobrý dojem ze hry jejich borců. Hned po obrátce přidal třetí branku výborně hrající Kuba Szabó. To už byli domácí v pohodě a kapitán domácích Tomáš Reiterman přidal hlavou čtvrtý gól. V 73. minutě nádherně skóroval z hranice šestnáctky Luboš Morkus a gólman Sklářů Janota lovil míč popáté. Až v 83. minutě vstřelili hosté čestný úspěch Křikavou.
Početná návštěva viděla kvalitní fotbal, zpočátku měli navrch hosté, později se vývoj utkání zcela změnil a konečný výsledek je pro hosty možná krutý, ale vzhledem k chování jejich "modly" Štrose a zvláště skupinky cca 20 jejich diváků je naprosto zasloužený. Nejsme zvyklí na našem stadioně poslouchat nesmyslné urážky, nejsme zvyklí aby nám kvůli vulgaritám dvaceti nevychovaných lidí odcházeli ze hřiště naši fanoušci s malými dětmi. My si chceme nedělní dopoledne užít,ne se jim protrápit.Naši hráči,funkcionáři i fanoušci si zaslouží pohodové prožití utkání. Za to, že hosté nedávali v úvodu utkání góly si můžou hosté sami a nebudou za to trpět všichni v hledišti stadionu. Doufáme, že příště přijedou se soupeřem jen fanoušci slušní, takovéto chování nebudeme propříště trpět.
nejlepší hráči:Petr Koubek,Jakub Szabó - Mil.Kafka.
Sudí:Tesař /Moravské Budějovice/, Nejedlý,Staněk. Delegát svazu:Harvánek. Poločas 2-0, žk: 6-2, bez vyloučených.Diváků: 200.
Sestava:Koubek - Zamazal,Tržil,Reiterman,Barák - Fišer,Rychtecký,Brnický /86. P.Matějíček//,Morkus - Szabó /67.Lacina/,Padrnos /77.Slezák/.





zpět na seznam aktualit