Aktuality

20.10. 2024 SAPELI POLNÁ - ŽĎAS ŽĎÁR "B" 1:0 /1:0/

ikona6.jpg

Očekával se vyrovnaný duel dvou technických týmů, což se do puntíku splnilo. Oba celky se i přes ne zcela ideální podzimní trávník snažili kombinovat, nehrála se žádná nakopávaná. První půle byla v poli vyrovnaná, na šance na tom byli lépe Sapeláci. Tomáš Vařejka minul prázdnou branku, Ondru Víchu vychytal gólman Bureš. Ve 34. minutě zahrával Jirka Mužík rohový kop a Ondra Vícha hlavičkou vymetl šibenici žďárské svatyně 1:0. Na druhé straně nádherně vypálil nejlepší hráč hostí Krajčo, ale Tomáš Pokorný skvělým zákrokem míč vyrazil na rohový kop. Do kabin se tedy šlo za jednogólového vedení Sapeláků.



V druhé půli byli domácí třicet minut aktivnějším týmem, druhý gól jim ale nebyl souzen. Střelu Adama Apfelthalera zastavila boční síť. Střelu Jirky Mužíka se odrazila od břevna před smolaře dne Tomáše Vařejku, kterého zastavila v tutovce píšťalka sudího, který řešil ošetření hráče za šestnáctkou. V závěrečné čtvrthodince se hosté tlačili do naší šestnáctky, ale gólovou šanci si nepřipravili a tak gól Ondry Víchy z první půle rozhodl o třech bodech pro Sapeláky.



Sapeláci podali v dnešním utkání výborný kolektivní výkon a vzhledem k vytvořeným příležitostem považujeme vítězství za zasloužené. Utkání bylo jinak vyrovnané, náš soupeř působil fotbalově a utkání se odehrálo až na nějaké drobnosti v duchu fair play.



Nejlepší hráči SAPELI:



Štěpán Bambula, Michal Čekal, Filip Dvořáček.



Gól: 34. Ondřej Vícha



Sudí: Roman Kylar - Jan Kříž, Jan Čížek. ŽK: 1:4. Bez vyloučených. 40 diváků. Delegát KFS Vysočina Josef Bobek.



Sestava SAPELI:



Pokorný - Šimek, Lampíř, Vícha, Dvořáček - Vařejka, Apfelthaler, Folejtar, Bambula - Mužík, Čekal.






zpět na seznam aktualit