Aktuality

08.05. 2013 LUBOŠ RYCHTECKÝ V DENÍKU SPORT

pohar.jpg

V deníku iSport.cz vyšel článek včetně videa s krásným gólem Luboše Rychteckého z utkání s Humpolcem.

Zkaženou penaltu napravil za pár vteřin perfektními nůžkami!

autor: Jan Podroužek

Ještě snad nikdy se neproměněnou penaltu nepovedlo střelci tak úchvatně napravit. 33letý útočník Polné Luboš Rychtecký vytáhnul parádní zakončení nůžkami, kterým vystřelil svému týmu vítězství nad Humpolcem 1:0 v zápase krajského přeboru Vysočiny.

Běží 24. minuta. Proti hostům z Humpolce sudí nařizuje „desítku“. K zahrání se šteluje Luboš Rychtecký. Jenže jeho střelu gólman soupeře vyráží na roh. „Vůbec jsem to nekopnul dobře. Daleko od tyče, gólman si s tím v pohodě poradil,“ říká na rovinu 33letý hráč.

Jenže trvá jen pár vteřin, než spoluhráčům svoje selhání dokonale vynahradí. Právě z rohového kopu, který následoval po zkažené penaltě, letí balon do skrumáže v malém vápně. Míč se odráží před Rychteckého, jenž ale zrovna stojí zády k bráně. Žádné rozmýšlení. Řach! Parádními nůžkami se trefuje do humpolecké šibenice.

„Byla to spontánní reakce, neměl jsem to dát komu proti noze, tak jsem se rozhodnul takhle a vyšlo to,“ popisuje Rychtecký. Svou trefu ani neviděl, až spoluhráči mu museli napovědět, kam střelu poslal.

Paradoxně šlo o úplně první nůžky, které Rychtecký v mistrovském zápase vystřihl. „A hned se takhle vydařily, že?“ usmívá se šťastný střelec. „Občas je zkouším na tréninku, jinak ale k tomu ani nikdy nebyla dobrá příležitost,“ vysvětluje Rychtecký.
A těmito nůžkami dal podle svých slov také nejkrásnější gól ve své kariéře. „Zase takovou konkurenci ty nůžky ale nemají. Spíš doklepávám do prázdné brány, nejsem ani žádný snajpr z dálky,“ povídá Rychtecký.
Svou penaltovou chybu každopádně napravil Rychtecký jako velký bombarďák.




Článek si můžete otevřít přímo na stránkách iSport.cz, kde je i zmíněné video zachycující vstřelený gól. Přímý odkaz na video na iSport.cz.





zpět na seznam aktualit