Aktuality

11.06. 2024 Slavoj Žirovnice - SAPELI POLNÁ 0:2 (0:0)

ikona6.jpg

Góly: 49. a 81. Pavel Matějíček



Sudí: Zdeněk Niederle - Pavel Doskočil, Roman Fabeš. ŽK: 1:0, bez vyloučených. 189 diváků. Delegát KFS Vysočina Jan Prokeš.



Sapeláci přistoupili opět k utkání velmi zodpovědně a od úvodních minut kontrolovali hru. Již v 8. minutě po rohu Pavla Matějíčka hlavičkoval Kuba Urbánek nad břevno Slavoje. O minutu později pálil ze střední vzdálenosti Marek Šimek, střela byla sražena na roh. Ten zahrával tentokrát Jirka Mužík a opět Kuba Urbánek měl blízko ke skórování. Ve 29. minutě vyrazil gólman Kolář střelu Máry Šimka z trestného kopu. Ve 30. minutě po rohu Filipa Bačkovského neskóroval ani Ondra Vícha. O minutu později nádherně vyslal Vojta Lampíř Páju Matějíčka do úniku, gólman domácích svůj tým opět podržel. První půle tak skončila bez branek.



I v druhé půli působili Sapeláci sebevědoměji a konečně se dočkali i gólové odměny. Ve 49. minutě vypálil z vápna Jirka Mužík, gólman střelu vyrazil, vznikl velký závar před domácím gólmanem ze kterého profitoval Pavel Matějíček 0:1. O chvíli později vybídl výborně hrající Pavel Matějíček ke gólu Michala Čekala, fantastickým zákrokem zachránil gólman Kolář. Jeho zásluhou měli domácí stále o co hrát. V 61. minutě prověřil z hranice šestnáctky gólmana Slavoje Filip Bačkovský, gólman míč vyrazil a Michal Čekal měl v koncovce smůlu. To mohlo hodně zamrzet, neboť jsme vzápětí vyrobili hrubku, ale domácí střelec se také nevyznamenal a mířil vedle. V 70. minutě napřáhl na vápně Pavel Matějíček a již překonaného Koláře zachránila tyč. Potom podvakrát neuspěl Tomáš Sedláček a chvilku po něm ani Aleš Hojsák a tak vítězství Sapeláků potvrdil nejlepší hráč na hřišti Pavel Matějíček v 81. minutě. Sapeláci tak odvezli zasloužené tři body za vítězství a zajistili si konečné 5. místo, což je splnění předsezónního cíle našeho klubu.



Nejlepší hráči SAPELI:



Pavel Matějíček - Ondřej Vícha, Kuba Urbánek.



Sestava SAPELI:



Procházka - Šimek, Urbánek, Vícha, Dvořáček - P. Matějíček, Brabec /57. Fišer/, Lampíř, Bačkovský /76. Hojsák/ - Mužík /57. Vácha/, Čekal /73. Sedláček/.






zpět na seznam aktualit