Aktuality

02.06. 2024 SAPELI POLNÁ - SK Bystřice nad Pernštejnem 4:1 /2:0/

ikona6.jpg

Utkání dvou vyspělých technických soupeřů přineslo tak jak se očekávalo pěkný fotbal bez faulů a záludností. První se osmělili hosté a ve druhé minutě vyzkoušeli pozornost našeho gólmana Petra Koubka. O dvě minuty později jsme sehráli pěknou akci po ose Patrik Fišer - Jirka Mužík a na jejím konci byla bomba Filipa Bačkovského, kterou stačil gólman Pečínka vyrazit. V deváté minutě poprvé udeřilo. Na lahůdkovou kolmici Máry Šimka si výborně naběhl Michal Čekal a jeho jesličky gólmanovi Bystřice znamenaly vedení Sapeláků 1:0. V první dvacetiminutovce stojí ještě za zmínku neodpískaný pokutový kop za faul na pronikajícího Filipa Bačkovského. Ve 23. minutě po rohu Jirky Mužíka zakončoval v malém vápně Marek Šimek, tutový gól vyrazil z branky tělem obránce hostí. O minutu později zblokovali obránci i gólovou hlavičku Ondřeje Víchy. Ve 41. minutě přišla další velká chvíle Michala Čekala, když po centru Filipa Dvořáčka neomylně zavěsil hlavou k levé tyči a poslal Sapeláky do dvoubrankového vedení.



V úvodu druhé půle byli hosté aktivnější, ale dvěma svými možnostmi pohrdli. Skvěle sehraný signál zahraný Jirkou Mužíkem a Márou Šimkem a  zakončený Filipem Bačkovským sice gól přinesl, ale pro těsný ofsajd nebyl uznán. Ani Jirka Mužík nebyl ve dvou tutovkách úspěšný, navíc se při druhé z nich zranil. Třetí branka tak přišla až v 78. minutě po pěkné individuální akci Tomáše Sedláčka 3:0. Čtvrtou branku přidal po prodloužení Petra Kozojeda hlavou Jakub Urbánek 4:0. Stačila chvilka nepozornosti a  v 84. minutě snížil na konečných 4:1 nejlepší hráč hostí Jan Holý.



Sapeláci se rozloučili  v posledním letošním domácím utkání velmi dobrým výkonem, všichni naši hráči, kteří do utkání nastoupili hráli s velkou chutí a na jejich výkony byla radost se dívat. Chválím naprosto celý tým, ale přesto stoperská dvojice Ondra Vícha a Kuba Urbánek, záložník Míla Brabec a útočník Michal Čekal ještě o kousek čněli nad ostatními.



Góly: 9. a 41. Michal Čekal, 78. Tomáš Sedláček a 82. Jakub Urbánek - 84. Jan Holý.



Sudí: Karel Straka - Oldřich Machát a Daniel Gregar. Bez žlutých a červených karet. 50 diváků.



Sestava SAPELI:



Koubek - Šimek, Urbánek, Vícha, Dvořáček - Bambula /88. P. Matějíček/, Brabec, Fišer /68. Kozojed/, Bačkovský - Mužík /68. Sedláček/, Čekal /82. Vácha/.



[file]




zpět na seznam aktualit