Aktuality

06.05. 2013 FK Čáslavice-Sádek - SAPELI POLNÁ 3 - 5 /2-2/

ikona6.jpg

Sapeláci odjeli na "horkou" půdu Čáslavic s cílem získat alespoň bod. Tento cíl dostal povážlivou trhlinu již v šesté minutě, kdy nejlepší domácí plejer Šimek překonal Koubka.Poté Sapeláci zabrali a hned v 8. minutě vyrovnal pěknou střelou z šestnáctky Rychtecký a vzápětí připravil gólovku Morkusovi, který nezaváhal.Bohužel nastalo uspokojení a to takové, že si domácí dělali co chtěli, navíc musel střídat v 17. minutě zraněný Padrnos.Ve 23. minutě vyrovnal solidně hrající Urban a Sapeláci byli i nadále v roli diváků a gólman Koubek se měl co ohánět.Někteří naši hráči asi vůbec nemohli pochopit, že proti nim hraje obětavě a nadšeně bojující soupeř,který má ve svém středu několik výtečných individualit.Zvláště výkon Fišera,Vystrčila a Szabóa měl velmi nízké pokud vůbec nějaké parametry.Navíc se nechal Szabó v 35.minutě vyloučit a tím dokonal svůj prachbídný přístup v posledních dvou utkáních a poslal svůj tým do deseti.
O poločase si bylo co vysvětlovat a s napětím se čekalo na vývoj druhé půle. V ní se však ukázala osobnost starších hráčů a soudržnost týmu.Dá se říci, že vyloučení Szabóa týmu prospělo.Domácí měli sice převahu, ale to bylo všechno.Sapeláci poctivě bránili, vyráželi do rychlých brejků a nutili soupeře k chybám.V 65. minutě zavelel k obratu kapitán Špendlíček,v 70. minutě si vychutnal gólmana domácích P.Matějíček a Sapeláci už vedli o dvě branky.Domácí gólman Dítě navíc vyrobil fatální hrubku, kterou potrestal Morkus 2-5. Další góly mohl přidát dvakrát Vystrčil, dvakrát Morkus, Fišer i Rychtecký.Nakonec se dočkali domácí a v 82. minutě snížil pěknou střelou Gross. To byla však poslední branka utkání, ve kterém nakonec zvítězili Sapeláci 3-5. V první půli podali tragický výkon, v druhém poločase se však neuvěřitelně zvedli a v deseti hráčích si dokázali připravit nepřeberné množství šancí, ze kterých dokázali tři proměnit.
Hru týmu v druhé půli zvedla šestice plejerů - bojovníků Koubek,Tržil,Reiterman,Barák, Špendlíček a Rychtecký, ke kterým se postupně přidávali ostatní hráči.Tato šestice zaslouží obdiv.
Řídilo trio sudích Klement, Zadina, Sýkora - naprosto korektně a férově, přesto že byli pod velkým tlakem.
Diváků: 150, žk: 4-4, čk:35. Szabó.
Sestava: Koubek - Vystrčil,Barák,Tržil,Reiterman- Szabó /35. ČK/,Padrnos /17.P.Matějíček, 87.Slezák/,Fišer /90.J.Matějíček/Špendlíček - Morkus,Rychtecký.





zpět na seznam aktualit