Aktuality

05.11. 2023 SAPELI POLNÁ - Slavoj Žirovnice 0:0

ikona6.jpg

Sudí: Roman Kylar - Zbyněk Liška, Vlastimil Surán. ŽK: 2:3, bez vyloučených. 100 diváků.



Poslední podzimní utkání Sapeláků se hrálo za nádherného počasí s velmi pěknou diváckou kulisou. Domácí hráči chtěli odčiniit matný výkon z Bystřice a k utkání přistoupili velmi aktivně. V 8. minutě připravil Tomáš Vařejka palebnou pozici pro Jirku Mužíka, ale gólman Kolář byl připraven. O minutu později střela Tomáše Vařejky minula branku.V 10. minutě po centru Filipa Bačkovského zhlavičkoval Aleš Hojsák nad branku. Vzápětí skončila bomba Filipa Bačkovského nad brankou žirovnických. Ve 13. minutě po porfektní akci Adama Průchy nepropálil v ložence Petr Kozojed gólmana hostí.Hosté tedy přežili úvodní skvělou čtvrthodinu Sapeláků, navíc domácí přišli o zraněného Filipa Bačkovského.  Potom se hra zklidnila a další velké šance přišly až v závěru prvního poločasu. V 37. minutě po kombinaci Adama Průchy s Filipem Dvořáčkem, odcentroval druhý jmenovaný na Petra Kozojeda, jehož střela skončila těsně nad břevnem Kolářovy svatyně. Ve 43. minutě zakončil Adam Průcha svoji akci střelou nad branku Žirovnice.



Ani v druhé půli se obraz hry nezměnil. Sapeláci dobývali hostující branku a snažili se utkání rozhodnout. Ve 49. minutě šel Adam Průcha sám na gólmana, ale situaci špatně vyřešil. V 51.minutě vyzrál gólman Kolář i na Jirku Mužíka. V 60. minutě Adam Průcha prošel zprava do šestnáctky hostí, přihrál míč pod sebe a Aleš Hojsák těsně minul branku Koláře. Poslední šanci rozhodnout utkání měl Jakub Vácha. Vybojoval míč před šestnáctkou Slavoje, pronikl přes dva obránce a rozhodl se nepřihrávat nabíhajícím spoluhráčům a vystřelit. Bohužel trefil jen boční síť. Sapeláci tak vlivem špatné produktivity doma již potřetí remizovali...Žirovničtí mohou být se ziskem bodu velmi spokojeni.



Nejlepší hráči SAPELI: Patrik Fišer, Jiří Mužík, Ondřej Vícha.



Sestava SAPELI:



Pokorný - Vařejka, Urbánek, Vícha, Dvořáček - Průcha, Fišer /63. Vácha/, Mužík, Bačkovský /29. Šimek/ - Hojsák /70. Brabec/, Kozojed.






zpět na seznam aktualit