Aktuality

28.10. 2023 SK Bystřice nad Perštejnem - SAPELI POLNÁ 3:2 /2:0/

ikona6.jpg

Góly: 19., 35., 68 . Martin Straka - 60. Miloslav Brabec, 82. Patrik Fišer.



Sudí: Žaloudek Patrik - Dvořák Miloš, Zsihovics Tomáš. ŽK: 1:4, bez vyloučených. 80 diváků.



Sapeláci nesehráli v Bystřici dobré utkání. Chyběla v něm poctivost, nasazení a obětavost. Již v první dvacetiminutovce dovolili či připravili naši hráči domácím tři šance. Poprvé zachránil Marek Šimek, podruhé Ondra Vícha a napotřetí jsme již inkasovali. V 18. minutě se poprvé trefil Martin Straka 1:0. Ani obdržená branka neprobrala Sapeláky z letargie a tak v 35.minutě po velké hrubce skóroval opět agilní Martin Straka 2:0. Tak také skončila první půle.



Do druhého poločasu nastoupili Sapeláci sice dvěma změnami, ale stejně laxně jako v půli první, neboť v první pětimunutovce musel dvakrát skvěle zasáhnout Tomáš Pokorný, Potom se již Sapeláci zlepšili a začaly přicházet i šance. Sám na gólmana šel Filip Bačkovský, bohužel přestřelil. Jeho další únik dokázal zneškodnit gólman hostí. Až v 60. minutě dokázali Sapeláci snížit. Po rohu Jirky Mužíka překonal hlavou gólmana Bystřice Míla Brabec 2:1. Vyrovnání doslova viselo ve vzduchu, ale Filip Bačkovský svoji šanci neproměnil, rovněž tak Adam Průcha. V 68. minutě jsme zbytečně faulovali v šestnáctce rychlonohého Martina Straku, následovala penalta a Straka zkompletoval hattrick 3:1. Provedli jsme další střídání a snažili jsme se ještě s utkáním něco udělat. V 82. minutě nekompromisní bombou zpoza šestnáctky snížil na 3:2 Patrik Fišer. Potom přestřelil branku Honza Vacek. Největší šanci na vyrovnání měl Adam Průcha. Obešel dva obránce i brankáře, ale jistému gólu zabránil skluzující obránce ...Utkání tak skončilo jednogólovým vítězstvím domácí Bystřice. Nutno říci, že zaslouženým, neboť náš výkon měl dnes do ideálu hodně daleko. Dá se říci, že slušnou výkonnost ze základní jedenáctky dnes předvedli pouze Filip Dvořáček, Ondra Vícha  a Jirka Mužík a to je velké zklamání. V posledním utkání letošní sezóny proti  Žirovnici máme hodně co napravovat!



Sestava SAPELI:



Pokorný - Vařejka, Šimek /46. T. Matějíček/, Vícha, Dvořáček - P. Matějíček /46. Vacek/, Mužík, Vácha /73. Fišer/, Bačkovský /75. Hojsák/ -  Průcha, Brabec.






zpět na seznam aktualit