Aktuality

22.10. 2023 SAPELI Polná - Nová Ves 1:0 /1:0/

ikona6.jpg

Gól: 34. Petr Kozojed



Sudí: Daniel Hanzl - Samuel Hána, Nikolas Šíma. ŽK: 3:0, bez vyloučených. Delegát KFS Vysočina Josef Bobek. 80 diváků.



Již ve 2. minutě zahrozili Sapeláci, když Kuba Vácha poslal do šance Petra Kozojeda, gólman Fuksa byl připraven. V 10. minutě  hlavičkoval Kuba Urbánek po centru Filipa Bačkovského, ale brankář hostí pohotově zasáhl. O dvě minuty později sklepl Mára Šimek míč pro Jirku Mužíka, jeho střela skončila mimo svatyni hostí. V 17. minutě předvedli hosté rychlý protiútok, který "zahasil" Filip Dvořáček a odkopl míč na rohový kop. V 19. minutě našel Tomáš Pokorný přesným výkopem Filipa Bačkovského, který chtěl lobem překonat gólmana Fuksu.Ten však stihl zachránit. Ve 21.minutě pláchl naší obraně rychlý Ptáček, svoji akci však zakončil střelou nad z hranice šestnáctky. Ve 26. minutě se dostal podruhé ke slovu Petr Kozojed, jeho jedovku z cca deseti metrů dokázal gólman hostí vyrazit. O dvě minuty později našel Ondra Vícha dlouhým pasem Petra Kozojeda, ten se zbavil svého protihráče a poslal do brejku Filipa Bačkovského. I jeho tutovku zlikvidoval skvělý Fuksa. Ve 34. minutě se Sapeláci dočkali. Na rohový kop Jirky Mužíka si naskočil Petr Kozojed a jeho hlavička poslala domácí celek do vedení 1-0! První půli uzavřela bomba Adama Průchy a výtečný zákrok gólmana Nové Vsi. Do kabin se tedy šlo za jednobrankového vedení Sapeláků, což bylo vzhledem k předvedené hře a vytvořeným šancím velmi málo.



V druhé půli se obraz hry změnil. Koukatelných akcí bylo velmi poskrovnu, hosté se tlačili dlouhými nákopy do naší obrany, naši hráči se jejich hře přizpůsobili a to byla zcela pochopitelně voda na mlýn fotbalistům Nové Vsi. Defenziva Sapeláků v čele s gólmanem Tomášem Pokorným pracovala naprosto spolehlivě a nedovolovala aktivnějším hostům, aby se dostali do šance. První velká šance v druhém dějství přišla až v 75. minutě, když se přesném centru Filipa Dvořáčka položil do hlavičky Tomáš Matějíček- Jeho střelu zastavila tyč a při dorážce odraženého míče bohužel uklouzl...Z protiútoku mohli inkasovat domácí, ale střelu hráče Nové Vsi dokázali hráči srazit na roh. Nejblíže byli hosté vyrovnání chvilku před koncem utkání, když vypálili dělovku na naši branku a Tomáši Pokornému vypomohla jeho levá tyč! Sapeláci tak zásluhou čistého konta a gólu Petra Kozojeda získávají do tabulky tři body.



Nejlepší hráči Sapeli: Ondřej Vícha, Kuba Urbánek, Filip Dvořáček.



Sestava SAPELI: 



Pokorný - Vařejka, Urbánek, Vícha, Dvořáček - Šimek /69. Hojsák/, Mužík /74. Přibyl/, Vácha, Bačkovský - Kozojed /73. Matějíček T./, Průcha.






zpět na seznam aktualit