Aktuality

14.10. 2023 SK OKříšky - SAPELI POLNÁ 3:1 /1:0/

ikona6.jpg

V 15.minutě ztratili Sapeláci míč u středového kruhu, následovala precizní rychlá kombinace domácích a přesná střela k tyči v provedení Martina Dočekala 1:0. Ve 26.minutě zatáhl za "záchranou brzdu" obránce Okříšek Vojtěch Němec a byl vyloučen. Z následného přímého kopu Filipa Bačkovského zachránilo gólmana Fialu břevno.V 34.minutě přišel rozhodující moment utkání. Gólman Fiala srazil před šestnáctkou Adama Průchu, který by šel již do prázdné branky, ale sudí Žaloudek NEMĚL ODVAHU vyloučit gólmana a poslat domácí do devíti! Takže "vše" vyřešily žluté karty pro faulovaného hráče a trenéra hostí, tak to prostě bývá....O minutu později jsme po rohovém kopu Jakuba Váchy dvakrát ohrozili domácího brankáře, ale překonat jsme ho nedokázali.Ve 42. minutě chyboval náš obránce a domácí útočník loboval našeho brankáře, branku ale minul. Těsně před poločasovým hvizdem, vypálil z šestnáctky Adam Průcha, ale Fiala si nadvakrát poradil.



Do druhé půle jsme šli s odhodláním s výsledkem utkání něco udělat, opak byl pravdou. Domácí hráli v defenzivě skvěle, navíc podnikali rychlé brajky a dokázali je proměnit. V 56. minutě vstřelil druhý gól  Petr Dubský. V 67. minutě byl nařízen /oprávněně/ pokutový kop a Vojtěch Bence přidal třetí gól. Nejlepší střelec soutěže mohl skórovat ještě jednou, ale minul branku. Sapeláci stále nemohli najít recept na velmi obětavě a důrazně hrající domácí. Co platná jim byla převaha, když z ní nic nevytěžili, naopak inkasovali z brejků. Zlepšení přišlo až po střídání. Tomáš Matějíček i Aleš Hojsák hru oživili a přišly i šance. V 74. minutě po pěkné kombinaci Fildy Dvořáčka a Toma Matějíčka, odcentroval Filda Bačkovský před branku a Aleš Hojsák zakončil těsně vedle pravé tyče. V 76. minutě Fiala vyrazil střelu Filipa Bačkovského, o minutu později famózně vyrazil hlavičku Tomáše Matějíčka z bezprostřední blízkosti. Nakonec se Sapeláci přece jen dočkali, na centr Filipa Bačkovského si naskočil Tomáš Matějíček a snížil na konečných 3:1. 



Domácí vyhráli naprosto zaslouženě, dnes jsme si nedokázali poradit s jejich hrou a i když jsme odehráli většinu utkání v přesilovce, nedokázali jsme najít recept, jak vyzrát na excelentní defenzivu a skvělé brejky. Kapitán domácích - gólman Fiala opět dokázal, že zraje jako víno.



Ale určitě máme v sobě velkou dávku ukřivděnosti, neboť pokud by domácí hráli od 35. minutě v devíti/ a mělo to tak být/, tak by byl vývoj utkání asi jiný. Ale nestalo se tak a v tom případě jsme prohráli oprávněně, neboť fotbalisté Okříšek byli lepším týmem.



Góly: 15. Martin Dočekal, 56. Dubský Petr, 67. Bence Vojtěch - 90. Tomáš Matějíček.



Sudí: Patrik Žaloudek - Zdeněk Niederle, Kamil Novák. ŽK: 1:3, ČK: 1:0 /26.minuta Vojtěch Němec/. Delegát svazu Miroslav Vrzáček. 242 diváků.



Sestava SAPELI: 



Pokorný - Vařejka, Šimek/68. Hojsák/, Vícha, Dvořáček - Vácha, Mužík, Urbánek, Bačkovský - Kozojed/68. Matějíček T./, Průcha.



 






zpět na seznam aktualit