Aktuality

08.10. 2023 SAPELI POLNÁ - FC Velké Meziříčí "B" 5:0 /1:0/

ikona6.jpg

Utkání začalo pěkně zostra, již ve 2.minutě zatáhl míč do šestnáctky Filip Bačkovský, po jeho zpětné přihrávce vypálil Jirka Mužík, gólman hostů míč vyrazil a Petr Kozojed poslal Sapeláky do vedení 1:0! Ve 12. minutě připravil Filip Bačkovský tutovku pro Jirku Mužíka, ten přestřelil z malého vápna Kolouchovu svatyni. O minutu později předvedl výtečný zákrok gólman Sapeláků Petr Koubek, když si poradil s tečovanou střelou hostů. Ve 23. minutě centroval Filip Dvořáček a dorážející Petr Kozojed byl faulován v malém čtverci, sudí ponechal zákrok bez trestu. O tři minuty později po dalším centru ze strany od Filipa Bačkovského nedal hlavou jasnou loženku Kuba Urbánek, když ze dvou kroků neumístil hlavičku do sítě. V 39. minutě výborně vypálil z velkého vápna Jirka Mužík, gólman Kolouch tygřím skokem dokázal střelu vyrazit. Ve 40. minutě po centru Adama Průchy nedokázal Kuba Urbánek prostřelit soupeřova brankáře. Po sérii neproměněných tutovek mohli být Sapeláci potrestáni. Meziříčský plejer obešel v naší šestnáctce dva obránce a jeho následná střela šla těsně nad naši branku. Do kabin se tedy šlo za jednobrankového vedení Sapeláků.



Po nevýrazné první půli se Sapeláci v druhém poločase výrazně zlepšili. Hned ve 46.minutě měl velkou šanci Jirka Mužík, gólman Kolouch skvělým zákrokem vyrazil střelu na rohový kop. O minutu později po rohu Kuby Váchy prodloužil hlavou míč Adam Průcha na Kubu Urbánka a jeho hlavička skončila těsně nad břevnem velkomeziříčské branky. V 50. minutě se již skóre měnilo. Po standardce Ondry Víchy prodloužil míč hlavou Adam Průcha a Kuba Urbánek ve svě třetí dnešní tutovce již mířil přesně 2:0. V 56.minutě se protáhl k šestnáctce Filip Dvořáček a jeho střela byla přesná 3:0. V 60. minutě zaútočil Ondra Vícha, zakombinoval s Adamem Průchou, na jehož přesný centr naskočil Jakub Vácha. Gólman Kolouch byl připraven. V 71. minutě byl strážce hostující svatyně opět v plné pernamenci, když likvidoval únik Filipa Bačkovského po pěkné kombinaci Petra Kozojeda s Ondrou Přibylem. V 73.minutě unikl po levé straně Pavel Matějíček, naservíroval gól Adamu Průchovi, ten ještě posunul Filipu Dvořáčkovi, který jeslemi gólmanovi zvýšil na 4:0. V 83. minutě zahráli hosté v šestnáctce rukou a nařízený pokutový kop proměnil Filip Bačkovský 5:0. Po zlepšeném výkonu v druhém poločase Sapeláci zaslouženě berou tři body za vítězství. Pochvala patří oběma týmům za to, že chtěly hrát fotbal a triu rozhodčích za to, že jim to umožnili a řídili utkání precizně.



Nejlepší hráči SAPELI:



Filip Dvořáček, Tomáš Vařejka a Filip Bačkovský.



Góly: 2. Petr Kozojed, 50. Jakub Urbánek, 56. a 73. Filip Dvořáček, 83. Filip Bačkovský /PK/.



Sudí: Zdeněk Niederle - Samuel Hána, Jiří Šetek. Bez karet. Delegát KFS Vysočina Martin Šimák. 50 diváků.



Sestava SAPELI:



Koubek - Vařejka, Šimek, Vícha, Dvořáček - Vácha, Urbánek /62. P. Matějíček/, Mužík /69. Přibyl/, Bačkovský - Kozojed, Průcha.






zpět na seznam aktualit