Aktuality

01.10. 2023 FC Chotěboř - SAPELI POLNÁ 1:2 /0:1/

ikona6.jpg

V úvodní čtvrthodině se hrál oboustranně velmi opatrný fotbal. První zahrozili Sapeláci, když levačka Filipa Bačkovského přesně našla Nabíhajícího Mílu Brabce, jehož hlavička těsně minula domácí branku. V 25.minutě zahrozili i domácí, ale Jirka Babínek byl připraven. O dvě minuty později předvedli Sapeláci krásnou akci. Založili ji Jirka Mužík s Filipem Bačkovským, následoval přesný centr Tomáše Vařejky a hlavička Kuby Urbánka byla neomylná 0:1. Následovala jediná tutovka domácích v první půli, ale náš gólman předvedl výtečný zákrok a svůj tým podržel. V 38. minutě domácí střílejí zpoza šestnáctky nad naši svatyni. Ve 43.minutě se při brankářském zákroku zranil Jirka Babínek a jeho místo převzal útočník Petr Kozojed. Místo v poli převzal Aleš Hojsák. O minutu později šel Adam Průcha sám na domácího gólmana, ale ani tentokrát svoji střeleckou smůlu neprotrhl a zakončil těsně vedle. Do kabin se tak šlo s jednobrankovým vedením Sapeláků.



Do druhé půle již pro zranění nemohl nastoupit ani Tomáš Vařejka, nahradil ho Tomáš Matějíček. Ve 48. minutě vyzkoušeli domácí střelou zpoza šestnáctky pozornost Petra Kozojeda, ten byl připraven. V 52. minutě našel Míla Brabec dlouhým pasem Filipa Bačkovského a ten s přehledem zvýšil na 0:2. O čtyři minuty později mohl zvýšit Aleš Hojsák, ale  svoji šanci připravenou Filipem Bačkovským neproměnil. Tak jako v Pacově, tak i tentokrát nás sudí Straka připravil o jasný pokutový kop, těžko říct, zda to dělá záměrně či nikoliv. V 70. minutě měl velkou šanci domácí Somerauer, ale netrefil branku. O tři minuty později připravil Filip Bačkovský tutovku pro Jirku Mužíka, jeho střelu bravurním zákrokem zlikvidoval domácí gólman. Ten byl v pohotovosti i v 80. minutě, kdy vyrazil bombu Adama Průchy, dorážka Jirky Mužíka šla mimo. V 87. minutě nařídil sudí pokutový kop /uznáváme že oprávněný/ a Martin Somerauer s velkým štěstím prostřelil Petra Kozojeda a snížil na 1:2. Více se již v utkání nestalo a tak Sapeláci berou tři body.



Sapeláci v dnešním utkání předvedli výborný kolektivní výkon a jejich vítězství je zcela zasloužené. I přes velké komplikace s brankáři, které vyvrcholily i v samotném utkání, hráli naši hráči od první do poslední minuty velmi poctivě a obětavě a byli za to odměněni ziskem tří bodů.



Chtěl bych poděkovat hlavnímu pořadateli utkání panu Petru Chalupovi  i jeho kolegovi  za ochotu a vstřícnost při zajištění ošetření pro našeho brankáře.



Góly: 87. Martin Somerauer /PK/ - 27. Jakub Urbánek, 52. Filip Bačkovský.



Sudí: Karel Straka - Jaroslav Nebola, Pavel Rosický. ŽK: 0:1, bez vyloučených. 148 diváků.



Sestava SAPELI: 



Babínek /43. Hojsák/ - Vařejka /46.Matějíček T./, Šimek, Vícha, Dvořáček -  Brabec, Mužík, Urbánek, Bačkovský - Kozojed, Průcha.






zpět na seznam aktualit