Aktuality

23.09. 2023 SAPELI POLNÁ - SFK VRCHOVINA "B" 2:1 /1:1/

ikona6.jpg

Již ve 3.minutě vypálil z pravé strany šestnáctky hostí Adam Průcha, gólman hostí nadvakrát střelu zpacifikoval. O minutu později byl v pokutovém území sražen Míla Brabec, penaltu bezpečně proměnil Filip Bačkovský 1:0. V 5. minutě je poprvé v akci Tomáš Pokorný, když vyráží přímý kop SFK a později chytá i dorážku. Vě 13.minutě se skvěle protáhl obranou hostů Petr Kozojed, sklepl Filipu Bačkovskému , jeho střelu gólman vyrazil, na dorážku Petra Kozojeda už nestačil. Bohužel gól nebyl uznán pro ofsajd. V 18. minutě unikl po křídle hostující Sáblík, jeho střela z úhlu minula naši branku. Ve 22. minutě jsme si opět "vyžrali" letošní smůlu, když razantní odkop našeho obránce trefil Ladislava Nováka a od jeho těla se míč odrazil lobem přes bezmocného Tomáše Pokorného 1:1. Začínalo se tedy znovu. Ve stejné minutě se uvolnil Adam Průcha, jeho bomba šla mimo branku.V 32. minutě uvolnil Jirka Mužík skvělou uličkou Filipa Bačkovského, tem šel sám na gólmana, který reflexivně nohou zachránil SFK...O minutu později mohli jít do vedení hosté, po námazu našeho obránce před šestnáctkou vyřešil  útočník SFK vše skvěle, ale potom poslal míč vedle naší svatyně! V 35. minutě měl na kopačce další gól Filda Bačkovský po krásném uvolnění Adama Průchy, jeho bomba prošla těsně vedle pravé tyče SFK. Ve 42.minutě pronikl do pokutového území hostí Adam Průcha, jeho střelu dokázal vyrazit gólman Mička na rohový kop.O minutu později kryl střelu Míly Brabce. Ve 44. minutě po kombinaci s Jirkou Mužíkem zakončil další velkou šanci Sapeláků Filip Bačkovský mimo.



V druhé půli se hrálo prvních 15 minut trošku opatrněji, ale v 60. minutě bylo pro Sapeláky veselo. Zprava odcentroval Jirka Mužík, Míla Brabec se výtečně zorientoval v šestnáctce hostí a poslal svůj tým do vedení 2:1. Potom byl v šestnáctce faulován Adam Průcha, ale hlavní sudí tentokrát hostům jejich prohřešek prominul. V 78.. minutě opět zafungovala spolupráce Adam Průcha-Filip Bačkovský, gólman MIčka svůj tým opět podržel. V 81.minutě vybojoval míč u soupeřovy šestnáctky Tomáš Matějíček, sklepl Filipu Bačkovskému jehož bomba šla bohužel do boční sítě. O minutu později perfektně uvolnil Tomáš Matějíček Adama Průchu, ten postupoval sám proti gólmanovi, přeloboval ho, ale bohužel velmi těsně i jeho branku. V 83.minutě po rohu Filipa Bačkovského hlavičkoval Ondra Vícha nad branku SFK. V 87.minutě skvěle zapracoval Ondra  Přibyl a spolu s Tomášem Vařejkou připravili šanci Adamu Průchovi, skóre se bohužel neměnilo.Dvě minuty před koncem obešel stopera SFK Tomáš Matějíček, jeho přízemní střelu stihl Mička vyrazit na roh. I poslední šanci měl Tomáš Matějíček, připravil mu ji Ondra Přibyl a střela skončila nad brankou SFK.



Sapeláci si dnes opět připravili velkou porci gólových šancí a jejich proměňování bylo opět tristní. Navíc jsme inkasovali neuvěřitelný gól po našem odkopu. Přesto všechno udělali všichni hráči maximum pro to, abychom veškerou smůlu prolomili a utkání zvládlli za tři body. To se nakonec povedlo, tudíž zaslouží pochvalu za předvedený výkon celý tým. Naše vítězství bylo naprosto zasloužené.



Góly: 4. Filip Bačkovský /PK/, 60. Miloslav Brabec - 22. Ladislav Novák.



Sudí: Pavel Rosický - Karel Chromý, Vlastimil Fryč. Bez žlutých karet, bez vyloučení. Diváků 40. Delegát KFS Vysočina Jaroslav Šoustar.



Sestava SAPELI:



Pokorný - Vařejka, Šimek, Vícha, Dvořáček - Brabec/79. Přibyl/, Urbánek, Mužík /72. Matějíček/, Bačkovský - Kozojed, Průcha /90. Babínek/.






zpět na seznam aktualit