Aktuality

27.08. 2023 SAPELI Polná - FC Rapotice 1:1 /1:0/

ikona6.jpg

V první půli se hrál vyrovnaný fotbal, hosté byli důraznější a hráli jednodušeji do rychlých brejků, domácí volili postupnou kombinaci. Ve 12. minutě našel Kuba Vácha Petra Kozojeda a jeho bomba zastihla gólmana Tomáše Laše připraveného. O minutu později kontrovali hosté, když po centru Durajky hlavičkoval mimo naší branky Milan Laš. V 15. minutě předvedl výtečný zákrok novic v brance Sapeláků Jakub Procházka, odražený míč potom hosté zakončili mimo naši branku. O tři minuty později se situace opakovala, náš gólman byl připraven. V 21. minutě utekl obraně Rapotic Adam Průcha, bohužel gólově nezakončil. Ve 26. minutě vyslal před branku centr Aleš Hojsák, gólman hostí ho pouze ztlumil, ale skončil za jeho zády 1:0. Ve 33. minutě po centru Kuby Váchy hlavičkoval Petr Kozojed těsně nad Lašovu branku. Ve 40. minutě předvedli Sapeláci nádhernou kombinaci po ose Hojsák-Mužík-Bačkovský-Matějíček, před brankou Rapotic vytvořili velký závar, bohužel ani jeden z našich střílejících hráčů míč do sítě neprocpal. a tak mohlo udeřit na druhé straně, hlavičku z bezprostřední blízkosti mířící za tyč fantasticky vyškrábl na roh Kuba Procházka. Dá se říci, že po naprosto vyrovnané první půli, šli domácí do šaten s jednogólovým náskokem.



V druhé půli již měli Sapeláci výrazně navrch a vytvořili si velké množství gólových šancí. Ve 46. minutě skvěle vypálil z hranice šestnáctky Adam Průcha, výtečný Laš stihl střelu vyrazit na roh. Ten zahrával Kuba Vácha, našel přesně hlavu Adama Průchy, který bohužel hlavičkoval mimo rapotickou svatyni. V 58. minutě se Filip Bačkovský protáhl až do malého vápna soupeře naservíroval tutovku pro Petra Kozojeda, ale ani on nepřidal druhý sapelácký gól. V 74. minutě po centru Pavla Matějíčka nepropálil gólmana Filip Bačkovský. O tři minuty později se situace opakovala se stejným výsledkem. V 78. minutě spálil další loženku Franta Černohlávek. O minutu později prošel až ke gólmanovi Kuba Vácha, ale nedokázal ho prostřelit. Dvě velmi slibné situuace nedotáhl do konce Adam Průcha. A tak platilo fotbalově neúprosné nedáš - dostaneš. V 82. minutě "prý" dovoleně oddělil na hranici šestnáctctky od míče  Filipa Bačkovského a vypálil nechytatelně k tyči Petr Tesař. Závěrečných osm minut již nic žádnému mužstvu nepřineslo a tak skončilo utkání remizou, což je jistě pro hosty příjemný výsledek.



I přes některé sporné momenty v utkání, se musí Sapeláci zlobit jen sami na sebe. Toliko šancí v každém utkání a katastrofální zakončení. Je to obrovská škoda, neboť svůj velmi dobrý výkon potom nedotáhneme do dobrého výsledku.



Nejlepší hráči SAPELI: 



Ondřej Vícha - Jakub Procházka - Pavel Matějíček - Tomáš Vařejka.



Góly: 26. Aleš Hojsák - 82. Petr Tesař



Sudí: Marek Žaloudek - Patrik Žaloudek, Michal Kadlec. ŽK: 2:2, bez vyloučených. Delegát KFS Vysočina Miroslav Vrzáček. 100 diváků.



Sestava Sapeli: Procházka - Vařejka, Brabec, Vícha, Hojsák /65. Dvořáček/ - Matějíček P., Vácha /77. Matějíček T./, Mužík, Bačkovský - Kozojed /65. Černohlávek/, Průcha.






zpět na seznam aktualit