Aktuality

20.07. 2023 ŠPENDLA SLAVÍ PADESÁTKU.

pohar.jpg

Zdá se to neuvěřitelné, ještě před třemi lety brázdil krajské fotbalové trávníky a v pátek oslaví padesátku. Řeč je o jedné z největších, ne-li vůbec největší legendě sapeláckého fotbalu všech dob Milanu Špendlíčkovi. Jeho odehraných dvacet sezón v našem klubu ho řadí na historické třetí místo za Tomášem Reitermanem a Vladislavem Cinkem.



Špendla ne pokaždé "oplýval" stoprocentní životosprávou, ale na fotbalovém trávníku byl vždy neúnavným bojovníkem, dříčem a tahounem týmu. Dlouhá léta byl jeho kapitánem, přirozenou skromnou vůdčí autoritou, kterého plně respektovali spoluhráči, soupeři i sudí. Rodák ze Studýnek přišel do Sapeli 25.8.1998 a když vezmu jeho poslední utkání v našich barvách, tak to bylo letos v zimě na Bernard Cupu, kde v devětačtyřiceti letech a cca 6 měsících podal výborný výkon a dokonce levačkou zpoza šestnáctky skóroval. Ano, počítáte správně, bylo to pětadvacet let po jeho příchodu do Sapeli.



Sobotní oslava výborného fotbalisty , nohejbalisty, hokejisty, tenisty, lyžaře, rybáře atd. bude samozřejmě "okořeněna" sportem. Je připraven nohejbalový turnaj za účasti mnoha bývalých spoluhráčů a jak tak známe Milana po jeho skončení bude následovat velmi dlouhé "zhodnocení".



Přejeme trojnásobnému otci a celé jeho rodině mnoho zdraví, štěstí a spokojenosti!!! 



[file]




zpět na seznam aktualit