Aktuality

04.06. 2023 SAPELI POLNÁ - SLOVAN KAMENICE NAD LIPOU 1 : 2 /0:1/

ikona6.jpg

Sapeláci se na utkání s atraktivním soupeřem velmi těšili, ale jen do chvíle, než se v systému objevilo jméno hlavního arbitra...



Vlastní utkáni začali Sapeláci velmi dobře, byli aktivní, hráli s chutí, dostávali se do střeleckých příležitostí. Již v 6. minutě prošel zleva do šestnáctky Adam Průcha, sklepl míč pod sebe na Tomáše Matějíčka a jeho gólovou střelu stihl zastavit obránce Slovanu. O deset minut později "způsobil" Ondra Přibyl velký závar před brankou Kamenice, ale ani jeden náš hráč nedokázal dotlačit míč do hostující branky. V 18. minutě hlavičkují hosté mimo naši svatyni. O minutu pozdějí končí dělovka Filipa Bačkovského těsně vedle šibenice Mifkovy branky.Ve 24. minutě naservíroval Ondra Přibyl míč na pravačku Jirky Mužíka a gólman hostí vyrazil Jirkovu mombu na roh, to byla jasná loženka! Ve 28. minutě prověřili hosté Ivana Rezničenka střelou k tyči, Réza střelu vyrazil na rohový kop. V 30. minutě po rohovém kopu poslal do hosty do vedení kanonýr Dvořák 0-1. V 37. minutě mohl vyrovnat po centru Jirky Mužíka Ondra Vícha, z malého čtverce bohužel přestřelil...Ve 45. minutě sklepl Adam Průcha míč v malém vápně pro Ondru Víchu, ten ale ani napodruhé nedokázal vyzrát na gólmana hostí. Takže i přes velmi dobrý výkon a řadu šancí se šlo do kabin za jednogólového vedení hostů 0-1.



I od úvodních minut druhé půle měli Sapeláci herně navrch a korunovali to nádhernými vyrovnávacími nůžkami Adama Průchy v 51.minutě 1-1. V 55. minutě měl po zpětné hlavičce Adama Průchy druhou velkou šanci v utkání Tomáš Matějíček, ale bohužel hlavičkoval těsně nad hostující branku. V 62. minutě založil akci Jirka Mužík, jeho centr sklepl hlavou Adam Průcha na zcela volného Tomáše Matějíčka, který ani třetí tutovku v utkání neproměnil a stal se jednoznačně největším smolařem zápasu. V 65. minutě sklepl Filip Bačkovský míč na Jirku Mužíka a gólman Přívratský předvedl skvělý zákrok a vyrazil míč na rohový kop. V 72. minutě přišel pro Sapeláky tvrdý trest za spoustu neproměněných šancí. Podruhé v utkání nechali po rohovém kopu kopu osamoceného nejlepšího střelce soupeře Dvořáka a podruhé inkasovali 1-2. Domácí se snažili alespoň o vyrovnání, nejblíže k němu měl v 78. minutě Michal Mikeš. Samostatný únik zakončil střelou do tyče, od které se míč odrazil do náruče gólmana...Kameničtí tak odvážejí ze Stáje všechny tři body a potvrzují si třetí místo v tabulce, Sapeláci zůstávají pátí.



Dnešní utkání opět zcela jasně ukázalo, že kanonýrovi stačí dvě šance k dvěma gólům. Co bylo platné, že Sapeláci měli velkou územní převahu, hráli aktivně, měli spoustu šancí, když dokázali vstřelit pouze jeden gól. Bohužel, dnes jsme přišli o tři body, ale tým zaslouží pochvalu za přístup a předvedený výkon. Tu si všek nezaslouží hlavní arbitr utkání Karel Straka, který utkání řídil svým známým systémem zvaným "bramboračka". Udělal z utkání oběma týmům pořádný guláš, tak jak to umí snad jen on. Okořenil ho osmi žlutými a jednou červenou, což je v utkání kde o nic nejde něco nevídaného. A když byl v 90. minutě znovu bez odpískání sražen Jirka Mužík, tak si řádně od plic ulevil a bude ho to stát ještě několik utkání v příští sezóně. Více to snad ani nebudeme rozebírat...



Nejlepší hráči SAPELI: Adam Průcha, Michal Mikeš, Ondřej Přibyl.



Góly: 51. Adam Průcha - 30. a 72. Dvořák Martin



Sudí: Karel Straka - Zbyněk Liška a Vít Burian. ŽK: 3:5, ČK: 1:0 /90. Jiří Mužík/. 60 diváků. Delegát svazu Luboš Vaněk.



Sestava SAPELI:



Rezničenko - Brabec /53. Dvořáček/, Procházka, Vícha, Hojsák /70. Boháček/ - Bačkovský F. /70. Šimek Marek/, Matějíček /76. Bačkovský J./, Mikeš - Mužík, Průcha.






zpět na seznam aktualit