Aktuality

03.05. 2023 SAPELI POLNÁ - SFK VRCHOVINA "B" 2 - 1 /1-1/

ikona6.jpg

Ve středeční dohrávce 18. kola krajského přeboru jsme přivítali na domácím trávníku zálohu SFK Vrchovina. Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a již v deváté minutě jsme šli do vedení. Ondra Přibyl přesnou uličkou vysunul Kubu Bačkovského a ten zakončil přesně 1-0. Hosté zvýšili aktivitu a hrál se velmi pěkný fotbal z obou stran. Sapeláci byli lepší kombinačně, hosté zase velmi rychlými protiútoky proháněli naši defenzivu. Ve 23. minutě se dočkali vyrovnání, když náši obránci nezachytili dlouhý nákop a Roman Hlaváč měl již cestu k vyrovnání jednoduchou 1-1. Potom však měli tutovky Sapeláci. Tomáš Matějíček po centru Kuby Bačkovského  hlavičkoval do tyče. Dvě slibné příležitosti Filipa Dvořáčka skončily neúspěšně. Ani Adam Průcha nedokázal proměnit svoje sólo. Hosté překopli ze tří metrů naši branku. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.



Hned v úvodu druhé půle podržel Sapeláky skvělým zákrokem Tomáš Pokorný, když zlikvidoval tutovku hostí.Ve 47. minutě jsme viděli nejhezčí akci zápasu. Neutuchající motor Sapeláků Jirka Mužík z pravé strany nádherně nacentroval, nekompromisní hlavičku Ondřeje Víchy ještě zastavilo břevno, ale Adam Průcha další hlavičkou poslal Sapeláky znovu do vedení. Domácí mohli přidat i třetí pojišťovací gól, ale Jirka Mužík ani Adam Průcha to nedokázali. A tak mohli skórovat hosté, ale po rohovém kopu minuli zblízka naši svatyni. Vyrovnání se přesto mohli dočkat chvilku před koncem. Naší bránící hráči se nechali v rohu vápna opít rohlíkem, kapitán hostí Lukáš Slavíček  se dostal s míčem  až do malého vápna, kde podstoupil souboj s naším stoperem Ondřejem Víchou. Hlavní sudí vyhodnotil tento střet jako faul našeho hráče, tudíž SFK Vrchovina měla k dispozici pokutový kop. Vojtěch Veselý však na našeho gólmana nevyzrál, Tomáš Pokorný pokutový kop vyrazil a Sapeláci si tak připsali do tabulky tři body za vítězství.



Bylo to kvalitní utkání a jsme velmi rádi, že jsme ho ve velmi okleštěném a zdecimovaném kádru zvládli za tři body. Nejlepším hráčem Sapeláků byl bezesporu naprosto bezchybný Ondra Vícha, utkání se vydařilo i Kubovi Bačkovskému a Ondrovi Přibylovi. Velké uznání zaslouží Jirka Mužík, za obrovskou obětavost se kterou odehrál poslední dvě utkání.



Góly: 9. Jakub Bačkovský, 47. Adam Průcha  -  23. Roman Hlaváč.



Sudí: Oldřich Machát - Jaroslav Nebola, Daniel Gregar.  ŽK: 3-0, bez vyloučených. 56 diváků.



Sestava SAPELI: 



Pokorný - Hojsák, Šimek, Vícha, Boháček -  Průcha, Přibyl, Matějíček, Dvořáček /89. Flekal/ - Mužík, Bačkovský /92. Babínek/.






zpět na seznam aktualit