Aktuality

07.04. 2013 SFC STARÁ ŘÍŠE - SAPELI POLNÁ 3 - 2 /3-1/

ikona6.jpg

Derby se hrálo v azylu na umělé trávě v Třebíči v poklidné atmosféře, z hlediska Sapeláků hodně poklidné.V první čtvrthodince sice dvakrát zahrozil Padrnos a jednou Morkus,ale to Sapeláky natolik ukolébalo že zbytek první půle totálně prospali.Toho využíval zejména Brnický s Váchou, kteří si z defenzivy hostů pranic nedělali.V patnácté minutě pálil Brnický mimo branku a nekrytý Vácha pohodlně usměrnil míč do sítě.V 22. minutě přešel Brnický středem přes "ČTYŘI" hráče a v klidu zavěsil.V 31. minutě měli světlou chvilku Sapeláci a po ideální přihrávce Vystrčila snížil Szabó.O minutu později ovšem byl rozdíl skóre opět dvoubrankový - z ofsajdové pozice / kterou přiznal i asistent sudího/ zvýšil opět Brnický.
Po změně stran se několikrát vyznamenal Koubek, na druhou stranu sudí "přehlédl" faul na Szaboa - pokutový kop se nekopal.
Dá se řící že mladý hlavní rozhodčí na utkání vůbec nestačil, kupil chybu na chybu,jeden asistent mu aktivně pomáhal, druhý ho v tom nechal topit.Ještě že bylo utkání klidné, hrané bez zbytečných faulů a záludností.Nakonec Sapeláci snížili dvě minuty před koncem na 2-3/ z penalty Morkusem za sražení Szaboa/, ale víc jim již nebylo umožněno,slíbené nastavení se nekonalo a v necelé 90 minutě byl konec....
Vlastně nebyl, protože obránce Sapeláků si to šel s rozhodčím vyříkat a dopadlo to jak muselo.Vyloučením.
Stará Říše vyhrála zaslouženě/ i když nakonec rozhodla branka z ofsajdu/, byla fotbalovější, důraznější,výborně plnila taktické pokyny a šla vítězství naproti.Její opory - Kadlec,Merhaut, Brnický, Vácha byli skutečnými oporami a hráli pro kolektiv.....Zato přístup Sapeláků je zklamáním, bez bojovnosti, důrazu, chuti a bez plnění taktických pokynů to nepůjde.Každý musí začít sám u sebe a ne hleda příčiny jinde.To si je třeba uvědomit a začít hrabat už v neděli s Okříškami.

góly:16.Vácha,22. a 32.Brnický - 31. Szabó, 88. Morkus
sudí: Holub, Bína, Masopust, ŽK: 2-2, čk: 0-1 /Zamazal/.
Poločas 3-1, 40 diváků.

Sestava: Koubek - Tržil, Reiterman,Barák,Zamazal - Vystrčil /75.Slezák/,Špendlíček,Fišer /84. Matějíček/,Morkus,Szabo - Padrnos.





zpět na seznam aktualit