Aktuality

02.04. 2023 SAPELI POLNÁ - SFK DUKOVANY 2001 0 : 2 /0:0/

ikona6.jpg

Již ve třetí minutě pelášil sám na branku Dukovan Adam Průcha, ale byl zastaven zcela zjevným pochybením mladého asistenta sudího, který signalizoval ofsajd. Hosté vypálili z 25 m a těsně minuli šibenici sapelácké branky.První dvacetiminutovka potom nic výrazného nepřinesla, na těžkém terénu vázla kombinace oběma týmům, ale hosté hráli jednodušší fotbal a tím i účelnější. Přesto mohli jít Sapeláci v první půli do vedení, ale ani Adam Průcha ani Aleš Hojsák nedokázali své akce dotáhnout do konce. Největší šancí první půle měl Aleš Hojsák, ale jeho bombu dokázal výtečný Šebela vyrazit na břevno své svatyně. Když v slibných situacích neuspěli ani Marek Šimek a Filip Bačkovský, šlo se do šaten za bezbrankového stavu.



V druhé půli nejprve hosté rozezvučeli břevno branky Tomáše Pokorného, potom měli Sapeláci možnost po závaru v obraně hostů, ale stále se skóre neměnilo. Až samotném závěru utkání, v 82. minutě po závaru  po rohovém kopu skóroval František Žáček a poslal Dukovany do vedení 0-1. Vyrovnat mohl hlavou Martin Boháček, branku soupeře těsně minul a potom se neprosadil ani Tomáš Matějíček, jehož střelu v malém vápně srazil tělem obránce Dukovan. Zmar Sapeláků dokončil v 90. minutě Adam Dúcký a druhům gólem Dukovan dal razítko na vítězství hostů.



Sapeláci předvedli špatný výkon. Vázla kombinace, byli málo nebezpeční, většina hráčů podala výkon pod svými možnostmi a tudíž se k nám ani nepřiklonilo štěstí. Úvod jara se našim fotbalistům nevydařil.



Nejlepší hráči SAPELI: Ondřej Vícha, Petr Barák, Marek Šimek.



Góly: 82. František Žáček, 90. Dúcký Adam.



Sudí: Pavel Rosický - Roman Kylar, Daniel Gregar.  ŽK: 0:1, bez vyloučených. 30 diváků. Delegát KFS Vysočina Ivo Nádvorník.



Sestava SAPELI: Pokorný - Barák, Vícha /87.Matějíček/, Brabec, Boháček - Šimek, Mužík /78. Fišer/, Přibyl, Bačkovský Filip /78.Bačkovský Jakub/ - Hojsák /62. Padrnos/, Průcha.






zpět na seznam aktualit