Aktuality

04.07. 2010 Fotbalistům z Janovic chyběl pouhý bod od stříbrné pozice v I.A třídě

ikona6.jpg

Fotbalistům Janovic chyběl pouhý bod k dosažení skvělého druhého místa ve své krajské soutěži a devět bodů na první místo, které obsadil postupující tým Žirovnice. Deník požádal trenéra Janovic pana Václava Hospodku o zhodnocení sezony, případně shrnutí příčin bodové ztráty na postupovou pozici.

Jak jste byl spokojen s uplynulou sezonou?
Kdyby nám někdo před sezonou řekl , že skončíme na 4. příčce, byli bychom spokojeni. Nyní nás může mrzet bodová ztráta z některých zápasů. Hlavní z příčin vidím v omlazení kádru. Kluci neměli možnost se lépe sehrát, z různých důvodů jsem byl nucen zasahovat do základní jedenáctky. V závěru sezony nám chyběl také brankář, musel zaskakovat gólman z rezervního týmu. Spokojenost panuje s produktivitou. Nespokojenost převládá s defenzivou, tam se vyskytly zásadní nedostatky, což dokládá 45 inkasovaných branek, toto považuji za jeden z hlavních problémů, na kterém musíme neustále pracovat.

Najdete v týmu jednotlivce, jehož byste vyzdvihl?
Pochválit bych chtěl rozhodně kapitána týmu Milana Špendlíčka, jenž se výborně postavil k přípravě, zapracoval na sobě, a to se projevilo i v odehrané sezoně, za což mu děkuji - jako šéf kabiny šel příkladem. Jeho absence se na hře týmu výrazně projevila, proto doufám, že ještě pár let zůstane nedílnou součástí našeho mančaftu.

Se kterými zápasy jste byl spokojen, které naopak nedopadly podle vašich představ?
Pozitivně hodnotím především utkání ze závěru sezony proti vedoucí Žirovnici. K vidění byl velice pohledný fotbal nahoru, dolu a to vše bylo korunováno výhrou 3:0. Dále pak chválím své svěřence za utkání v Pelhřimově, kdy jsme s tamější rezervou dokázali nepříznivý stav otočit na naši stranu a vyhráli jsme 1:3. Poslední podle mě kladné hodnotitelný zápas náš tým odehrál v Přibyslavi, kdy jsme jednoznačně převálcovali soupeře 5:2. Negativně hodnotím utkání v Chotěboři, proti oslabenému soupeři jsme měli vyhrát a místo toho na ukazateli svítilo skóre 4:1 ve prospěch domácích, které moji svěřenci hrubě podcenili.

Jaké máte v Janovicích cíle pro nadcházející sezonu?
Mým osobním cílem je pochopitelně vždy všechno vyhrát, ale tento sen je pouze snem, je nerealizovatelný. A skutečně? Chtěli bychom skončit na co nejlepší příčce I.A třídy.

Kdy plánujete začátek letní přípravy?
Začínáme 16. července, do této doby budou mít hráči volno, potřebují čas na regeneraci po náročné sezoně. Dočkají se dovolených a konečně se budou moct naplno věnovat svým rodinám. Fotbalový kolotoč začíná znovu v polovině srpna.





zpět na seznam aktualit