Aktuality

06.11. 2022 SAPELI POLNÁ - FC Náměšť 3 - 1 /1-0/

ikona6.jpg

Ve třetí minutě domácím zatrnulo, když odkop domácího stopera minul cca o jeden metr pravou tyč branky Tomáše Pokorného. Potom už celá první půle zcela patřila Sapelákům. V 7.minutě vyzkoušel pozornost gólmana Pěnčíka Jirka Mužík. O dvě minuty později se již Sapeláci radovali, když si střílený centr Tomáše Poula srazil do vlastní sítě stoper Náměště Jan Rubák 1-0. V 11. minutě hostující gólman vyrazil střelu Tomáše Poula. Ve 13.minutě těsně minul branku Náměště Patrik Fišer.V 15.minutě pálil do šibenice Jirka Mužík, ale gólman hostí předvedl bravurní zákrok a míč vyrazil.V 17.minutě po rohu Jirky Mužíka střílí těsně vedle Petr Sodomka.Ve 26.minutě Adam Průcha pěkným lobem uvolnil Filipa Bačkovského, ten zakončil podél gólmana, ale obránce Náměště stihl ještě míč vykopnout z branky. Ve 28.minutě připravil Filip Bačkovský tutovku pro Petra Sodomku, jeho střelu vykopl obětavě z branky hráč hostí.Ve 33.minutě musel pro zranění vystřídat Ondra Vícha, nahradil ho Jakub Bačkovský. V závěru poločasu ještě zakončil těsně mimo branku Jirka Mužík.Do kabin se tedy šlo s jednobrankovým vedením Sapeláků.



Druhou půli začali Sapeláci ideálně, spoza vápna napřáhl Štěpán Bambula a zvýšil na 2-0. Domácí vedení ukolébalo a přišel trest. V 61.minutě pláchl nesoustředěné obraně Martin Outulný a snížil na 2-1. V 67.minutě po centru Štěpána Bambuly prodloužil hlavou míč Tomáš Poul a Kuba Bačkovský z bezprostřední místnosti hlavou těsně minul soupeřovu svatyni.V téže minutě musel pro zranění vystřídat Patrik Fišer, nahradil ho David Padrnos. Potom se prosadil gólem Kuba Bačkovský, byl mu však odpískán těsný ofsajd.Definitivní pojistku přinesla 84.minuta. Centr Jirky Mužíka prodloužil hlavou Adam Průcha na nabíhajícího Davida Padrnose, který potvrdil vítězství Sapeláků 3-1.



Dnes to byl nepříliš pohledný fotbal, ale Sapeláci byli lepším týmem a vyhráli zaslouženě. Škoda velkého množství neproměněných šancí, tentokrát nás to body nestálo, v minulém kole s Novou Vsí ano.



Nejlepšími hráči SAPELI dnes byli: Jirka Mužík, Adam Průcha a Štěpán Bambula.



Góly: 9.Jan Rubák /vlastní/, 47. Štěpán Bambula, 84. David Padrnos - 61. Outulný Martin.



Sudí: Oldřich Machát - František Porupka, Aleš Janovský. ŽK: 0-1. 85 diváků. Delegát KFS Vysočina Luboš Vaněk.



Sestava SAPELI:



Pokorný - Bambula, Vícha /33. J. Bačkovský/, Brabec, Boháček -  Bačkovský F., Fišer /67. Padrnos/, Mužík, Poul - Sodomka, Průcha.






zpět na seznam aktualit