Aktuality

30.10. 2022 SAPELI POLNÁ - Nová Ves 1 - 2 /1-0/

ikona6.jpg

První poločas dnešního utkání patřil Sapelákům. Hráli aktivně, kontrolovali hru, vytvořili si i několik dobrých možností. Ve 24. minutě po centru Štěpána Bambuly zakončoval v těsné blízkosti hrudí Martin Boháček, gólman Fuksa svůj tým podržel.Ve 32.minutě zakombinovala dvojice našich útočníků Petr Sodomka a Adam Průcha a druhý jmenovaný poslal Sapeláky do vedení 1-0! O dvě minuty později uvolnil Adam Průcha Filipa Bačkovského, jeho střelu zastavil tělem obránce.Ve 42.minutě vypálil Jirka Mužík spoza šestnáctky, ale branku Nové Vsi těsně minul. Do kabin šli tedy domácí s jednogólovým náskokem.



Druhou půli zahájili Sapeláci opět aktivně. Ve 47.minutě po centru Štěpána Bambuly nedokázal Kuba Bačkovský dotlačit míč za Fuksova záda. Ve 49.minutě zahrával roh Jirka Mužík, jeho centr našel hlavu Ondry Víchy, ale míč skončil v zámezí. Potom však přišla pětiminutovka, která přinesla obrat v utkání. V 61.minutě zahrávali hosté rohový kop a po několika odrazech míče šťastně vyrovnali Janem Šanderou 1-1. O čtrnáct minut později se domácí obrana dopustila velké hrubky a potrestal ji Jan Šandera svým druhým gólem 1-2. Hostujícímu týmu narostla křídla, byli všude první, Sapelákům se hra vůbec nedařila, byli nepřesní, řešili vytvořené situace velmi složitě a zbrkle. Až v 73.minutě měl první možnost k vyrovnání Filip Bačkovský, jeho střela těsně minula levou tyč branky Nové Vsi. O pět minut později ztratili naši hráči míč u půlící čáry, následoval rychlý brejk hostů, který zakončili střelou mimo. Domácí se o vyrovnání snažili, ale byli příliš křečovití. Dokladem toho je i 90.minuta, kdy po centru Štěpána Bambuly měl gól na hlavě Míla Brabec. Bohužel nedal a tak si vítězství odvážejí hráči z Nové Vsi.



I přes velkou marodku jsme z výsledku zklamáni. První půli jsme měli zcela pod kontrolou, potvrdili jme ji vstřeleným gólem. V druhé půli jsme dovolili hrubými chybami našemu soupeři během čtyř minut utkání otočit a potom jsme již nebyli schopni s nepříznivým výsledkem nic udělat. Dnes nám naši zranění hráči viditelně chyběli a nedokázali jsme je nahradit. Kombinace se nám nedařila, v druhé půli jsme se přizpůsobili  hře soupeře a to byla voda na jeho mlýn. Je to škoda, po téměř 14 měsících jsme prohráli doma.



Nejlepšími hráči Sapeláků v dnešním utkání byli Tomáš Pokorný, Ondra Vícha a Jirka Mužík.



Góly: 32. Adam Průcha - 51. a 65. Jan Šandera.



Sudí: Pavel Doskočil - Samuel Hána, Jaroslav Kůrka. ŽK: 2-0, bez vyloučených. Delegát KFS Vysočina Ivo Nádvorník. 100 diváků.



Sestava SAPELI: 



Pokorný - Bambula, Vícha, Procházka, Boháček /80. Šimek/ - Bačkovský F., Brabec, Mužík, Bačkovský J. /62. Poul/ - Sodomka, Průcha. 






zpět na seznam aktualit