Aktuality

22.10. 2022 Slovan Kamenice nad Lipou - SAPELI Polná 2 - 5 /2-3/

ikona6.jpg

Sapeláci odjeli na utkání pouze s jedenácti hráči a to ještě obětavě nastoupil zraněný Patrik Fišer. Od první minuty hrály oba týmy útočný fotbal, který se musel stopadesáti přítomným divákům líbit. Již ve druhé minutě podržel Sapeláky Tomáš Pokorný, když vychytal kanonýra Filípka. V 8.minutě pláchl obraně Kamenice Kuba Bačkovský, obešel i stopera, ale nepropálil gólmana Přibyla. Na to reagovali vzápětí domácí a Jan Tetiva je poslal v 10.minutě do vedení 1-0. Ve 12.minutě opět unikl  Kuba Bačkovský, ideálně našel na malém vápně nabíhajícího Tomáše Poula, ale domácí gólman vytáhl skvělý zákrok. O minutu později překopli domácí po standardní situaci naši branku. Ve 22.minutě vyslal Ondra Přibyl do úniku Kubu Bačkovského, ten pláchl kamenické obraně a vyrovnal na 1-1.O dvě minuty později vybojoval Filip Bačkovský míč, sklepl ho Tomáši Poulovi, jehož nabídku ke skórování využil Ondra Přibyl 1-2! Ve 25.minutě opět Kuba Bačkovský připravil další tutovku pro Tomáše Poula, domácí gólman předvedl bravurní zákrok.V 34.minutě se prezentoval nádherným obstřelem do šibenice domácí kanonýr Dvořák, ale Tomáš Pokorný famózně vyrazil míč na rohový kop. V 36.minutě si Tomáš Poul naběhl na přesný míč Máry Šimka a zvýšil na dvoubrankový rozdíl 1-3. Stačila však chvilka nepozornosti a těsně před odchodem do šance snížili domácí Hadravou po centru Filípka 2-3.



I v druhé půli byl k vidění zajímavý fotbal.V 52.minutě vybojoval míč Jaklub Bačkovský, přesně přihrál Adamu Průchovi a ten obstřelem na zadní tyč zvýšil na 2-4! A o tři minuty později to bylo ještě veselejší. Kuba Bačkovský vybojoval míč pro Tomáše Poula, ten vysunul Filipa Bačkovského, který vstřelil pátý gól Sapeláků 2-5! V 63.minutě šel sám na gólmana Adam Průcha, ale neuspěl. O dvě minuty později se protáhl obranou domácích Mára Šimek, jeho projektil vytěsnil výborný gólman Přibyl na rohový kop. V závěrečné dvacetiminutovce měly ještě šance ke změně skóre oba týmy, ale gólmani za pomoci svých obránců již žádnou změnu stavu nedovolily.



Dosáhli jsme velmi cenného vítězství a pěkného výsledku ve velmi okleštěné sestavě. Jedenáct statečných nakonec přijel doplnit ještě Honza Flekal. Všichni hráči odehráli utkání velmi poctivě a zodpovědně i když někteří museli nastoupit na nezvyklých postech. Patří jim za předvedený výkon velké uznání. Snad se dáme do příštího utkání aspoň trochu dohromady.



Nejlepším hráčem Sapeláků byl dnes s kapitánskou páskou hrající Ondra Vícha, velmi dobře mu sekundovali bratři Filip a Jakub Bačkovští a Tomáš Poul.



Góly: 10. Jan Tetiva, 34. Tomáš Hadrava - 22. Jakub Bačkovský, 24. Ondřej Přibyl, 36. Tomáš Poul, 52. Adam Průcha, 55. Filip Bačkovský.



Sudí: Nikolas Šíma - David Landsman, Václav Tomšů. ŽK: 3-3, bez vyloučených. Delegát KFS Vysočina Luboš Vaněk. 153 diváků.



Sestava SAPELI:



Pokorný - Šimek, Vícha, Brabec, Mužík -  Bačkovský Filip, Fišer /78. Flekal/, Přibyl, Bačkovský Jakub -  Poul, Průcha.






zpět na seznam aktualit