Aktuality

16.10. 2022 Sapeli Polná - Slavoj Polná 3 - 1 /1-1/

ikona6.jpg

V 5. minutě založil akci Filip Bačkovský, prostrčil míč na Jirku Mužíka, který nabídl loženku Martinu Boháčkovi. Sapelácký kapitán bohužel řešil situaci lobem, který skončil těsně nad brankou Slavoje. O dvě minuty později vypíchl Adam Průcha  stoperovi Slavoje míč, protáhl se až před gólmana Dubu, ale jeho střela minula soupeřovu svatyni.V 17.minutě se poprvé měnilo skóre. Po centru Jirky Mužíka se nadvakrát prosadil Ondra Vécha, když propálil gólmana Dubu 1-0. Ve 23.minutě měli hosté velké štěstí, když hlavičku Petra Sodomky vyhlavičkoval obránce Slavoje. Centroval Jirka Mužík. Ve 24. minutě vyslal Slavoj první střelu na naši branku, byla tečovaná a skončila vedle pravé tyče. Ve 26.minutě po rohu Jirky Mužíka si hosté málem vstřelili hlavou vlastné gól, míč skončil těsně vedle branky. Ve 28. minutě zahrával Slavoj standardní situaci a po centru Dana Voráče vyrovnal hlavou zcela nehlídaný Marek Pecina 1-1. Zatímco v první půlhodině Sapeláci zcela ovládali hru a mohli několikrát skórovat, v závěrečné patnáctiminutovce hráli zbrkle a až na šanci Filipa Bačkovského, který po centru Jirky Mužíka hlavičkoval vedle Dubovy branky si další možnost nevypracovali. Slavoj v závěrečných minutách první půle vyslel dvě střely do středu branky, s které s jistotou kryl Tomáš Pokorný. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu 1-1.



Ve 48.minutě pálili hosté z levé strany nad naši branku. V 50. minutě musel vystřídat kanonýr Sapeláků Petr Sodomka, který si v první půli obnovil zranění, nahradil ho Tomáš Poul. V 53. minutě  vyslal Tomáš Poul kolmici na Adama Průchu, jeho projektil zastavila pravá tyč Dubovy branky, Tomáš Poul nedokázal dorazit míč do sítě.V 56.minutě centroval Jirka Mužík, kapitán Sapeláků Martin Boháček vybojoval v šestnáctce Slavoje hlavou míč a posléze propálil gólmana hostí 2-1. V 59.minutě zahrál obránce Slavoje rukou v šestnáctce, penalta se však nekopala, neboť rozhodčí chybně odpískal ruku našeho hráče.V 64.minutě centroval Tomáš Poul a Adam Průcha nůžkami pálil vedle branky hostí. O pět minut později se protáhl z levé strany šestnáctce Slavoje Filip Bačkovský, vypálil, gólman Duba předvedl výborný zákrok. V 71.minutě přihrával Ondra Přibyl, Jirka Mužík střílel a zvonilo břevno slavojácké branky. V 74.minutě sehráli Sapeláci výborně rohový kop, centroval Jirka Mužík a Tomáš Poul zvýšil vedení Sapeláků 3-1. V 78. minutě měli možnost ke střelbě hosté, ale míč šel nad sapeláckou branku. V 79.minutě předvedl nádherný slalom nejlepší hráč utkání Ondra Přibyl, bohužel gólovou střelu vyrazil ze soupeřovy branky Jirka Mužík. Tři minuty před koncem měl ještě loženku Filip Bačkovský, který šel sám na Dubu, ten ho dokázal vychytat. Sapeláci si tedy připsali do tabulky další tři cenné body a připsali si je zaslouženě. Byli lepším týmem, soupeři toho mnoho nedovolili a při množství šancí Sapeláků je dvougólový rozdíl ve skóre  pro hosty hodně přijatelný.



Sapeláci odehráli výborné utkání a to na všech postech, těžko někoho ještě více vyzvednout. Snad jen mimořádně složená středová dvojka Míla Brabec a Ondra Přibyl, ta odehrála utkání opravdu excelentně. A excelentní byla i návštěva, utkání sledovalo přes pět set diváků!!



 



Góly: 17. Ondřej Vícha, 56. Martin Boháček, 74. Tomáš Poul - 28. Marek Pecina.



Sudí: Zdeněk Niederle - Daniel Hanzl, Marek Žaloudek. ŽK: 4-1, bez vyloučených. Delegát KFS Vysočina ing. Josef Bajer.  502 diváků.



Sestava SAPELI: Pokorný - Bambula, Vícha, Procházka, Boháček - Bačkovský F. /88. Šimek/, Brabec, Přibyl, Mužík - Sodomka /50. Poul/, Průcha.



[file]

[file]

[file]




zpět na seznam aktualit