Aktuality

21.08. 2022 SFK DUKOVANY 2001 - SAPELI POLNÁ 0 - 2 /0-1/

ikona6.jpg

Sapeláci se poprvé v jejich historii představili na velmi pěkném stadiónu v Dukovanech. Na velmi kvalitním trávníku se v první půli hrál vyrovnaný a neurovnaný fotbal. Ve 4.minutě poprvé zahrozili Sapeláci, když střelu Máry Šimka z přímého kopu bezpečně lapil domácí gólman Křišťál. V 17.minutě domácí dobře zahráli rohový kop, který ale zakončili hlavičkou mimo naši branku. Ve 21.minutě jsme ztratili na polovině hřiště zbytečně míč, domácí vyrazili do brejku, který zakončili pěknou dělovkou do břevna od kterého šel míč nad branku. V 33.minutě unikl Filip Bačkovský po levé straně, nasadil jesle krajnímu bekovi a přihrál do gólovky Ondrovi Přibylovi, ten však nastřelil pouze tyč dukovanské branky. Ve 45.minutě založil akci Mára Šimek, pokračoval v ní Adam Průcha, jehož lob vyslal do úniku Tomáše Poula, který angličanem od tyče poslal Sapeláky do vedení 0-1!



Do druhé půle již Sapeláci vstoupili aktivně a ve 49.minutě po akci Ondry Přibyla mohl skórovat Adam Průcha, hledal však ještě Petra Sodomku, kterému se však gól vstřelit nepodařilo. V 53. minutě Sapeláci sehráli další vydařenou kombinaci po osew Petr Sodomka - Tomáš Poul - Adam Průcha, posledně jmenovaného vychytal domácí gólman. V 62.minutě zahrával domácí Sobotka přímý kop a jeho dělovka mířila přímo do pravé šibenice. Tomáš Pokorný předvedl famózní zákrok a míč vyrazil na rohový kop. V 65.minutě vytvořili naši hráči závar v šestnáctce Dukovan, po hlavičce Kuby Bačkovského, střele Adama Průchy, dokonal dílo Petr Sodomka 0-2! V 79.minutě unikl po levé straně Filip Bačkovský a při jeho bombě se vyznamenal gólman Křišťál. V 84. měl tutovku Jakub Bačkovský, ale střela z jeho kopačky minula branku. A tak mohli v 89. minutě korigovat skóre domácí, proti byl Tomáš Pokorný a střelu vyrazil. Utkání tedy skončilo výhrou Sapeláků 0-2  a za zlepšený výkon v druhé půli ji můžeme považovat za zaslouženou.



Nejlepším hráčem Sapeláků byl Míla Brabec, dobře mu sekundovali Tomáš Pokorný, Martin Boháček a Mára Šimek.



Góly: 45. Tomáš Poul, 65. Petr Sodomka.



Sudí: Karel Straka -  David Landsman, Vít Burian. ŽK: 1-2, bez vyloučených. 230 diváků.



Sestava SAPELI:



Pokorný - Mikeš, Šimek, Brabec, Boháček - Poul /64.Bačkovský J./, Mužík, Přibyl/82. Matějíček/, Bačkovský F. - Sodomka /89. Fišer/, Průcha.






zpět na seznam aktualit