Aktuality

14.08. 2022 SAPELI POLNÁ - FK MARATON PELHŘIMOV 3 - 0 /0-0/

ikona6.jpg

Kdo přišel na nedělní utkání do Stáje, tak rozhodně nelitoval. Hrál se fotbal s velkým nasazením, byly k vidění hezké akce, pěkné góly, červená karta, atd. Sapeláci byli od počátku utkání aktivnější, již ve čtvrté minutě unikl Petr Sodomka a jeho akci zakončil střelou mimo Jirka Mužík. Během první čtvrthodinky zápasu byl Petr Sodomka třikrát nevybíravě faulován zezadu přes achilovky, sudí Kříž tyto zákeřné fauly kartami neohodnotil. V 15. minutě unikl Adam Průcha, naservíroval míč Jirkovi Mužíkovi, golman Pelhřimova včas zasáhl. V 19. minutě měli šanci hosté, když po rohu přehlavičkovali naší branku. Pelhřimovští se prezentovali i nádhernou střelou zdálky, která rozezvučela naše břevno. Ve 27.minutě po přímém kopu Martina Boháčka přesně hlavičkoval Ondra Vícha, gólman hostí míč skvělým zákrokem vyškrábl od pravé tyče, dorážející Adam Průcha branku těsně minul. O tři minuty později po centru Štěpána Bambuly hlavičkoval Adam Průcha nad soupeřovu branku. Ve 45. minutě, opět po standardce Martina Boháčka, nepropálil blok obránců Ondra Vícha a střela Jirky Mužíka skončila nad brankou Pelhřimova. V první půli tedy měli navrch Sapeláci, ale jelikož svoje šance neproměnili, tak se šlo v poločase do kabin za bezgólového stavu.



Osud favorita přeboru se ve Stáji začal naplňovat ve 47.minutě, kdy Petr Sodomka "vychytal" nepřesnost v zadních řadách soupeře a poslal Sapeláky do vedení 1-0! V 57.minutě po akci Petra Sodomky a Filipa Bačkovského se ještě neurodilo, ale o další dvě minuty později v 59.minutě předvedl excelentní akci Jirka Mužík přihrál Adamu Průchovi, který přesnou střelou zvýšil na 2-0 ! Třetí gól mohl přidat Filip Bačkovský po přesném pasu Dominika Procházky. V 75. minutě poslal sudí Kříž /mnohem přísnější na domácí/ po druhé žluté kartě do sprch stopera domácích Ondru Víchu a Sapeláci dohrávali poslední čtvrthodinu o deseti. V 82.minutě měli ojedinělou možnost hosté, ale jejich hlavička skončila mimo branku Tomáše Pokorného.  V 89. minutě protáhl míč soupeřovou obranou Filip Bačkovský , sklepl na šestnáctku Adamu Průchovi a ten potvrdil vítězství Sapeláků 3-0!



Sapeláci podali kompaktní, poctivý výkon a vyhráli zcela zaslouženě. Hráli jako tým, všichni nastoupivší hráči  chtěli odvést maximum a to se jim podařilo.



Góly: 47. Petr Sodomka, 59. a 89. Adam Průcha.



Sudí: Jan Kříž - Daniel Hanzl, Martin Babák. ŽK: 3-2, ČK: 1-0 /75. Ondřej Vícha/. 90 diváků.



Sestava SAPELI: 



Pokorný - Brabec, Procházka, Vícha, Boháček - Bačkovský F., Mužík/80. Mikeš/, Přibyl/84.Matějíček/, Bambula /67. Fišer/  - Sodomka /67.Šimek/, Průcha.






zpět na seznam aktualit