Aktuality

06.08. 2022 FC Náměšť - SAPELI POLNÁ 1 - 3 /0-0/

ikona6.jpg

První velkou šanci měli domácí, ve druhé minutě skončila hlavička náměšťského forwarda těsně vedle naší branky. V desáté minutě nebyl odpískán penaltový zákrok na Tomáše Poula. Ten musel nakonec pro zranění odstoupit, nahradil ho Ondra Přibyl.V 38.minutě Petr Sodomka skvěle nacentroval na Kubu Bačkovského, jeho hlavička skončila na břevně a dorážku jeho bratra Filipa zpacifikoval domácí obránce. První půle přinesla podprůměrný fotbal, Sapeláci hráli velmi nepřesně, nedostali se pořádně do hry, nevytvořili si až na výše uvedené vůbec žádné další příležitosti.



Do druhé půle již nenastoupil Tomáš Matějíček, nahradil ho  Jirka Mužík. Sapeláci přidali na tempu, zlepšili kombinaci a začaly přicházet i šance. Ve 47.minutě ještě Adam Průcha přestřelil branku Náměště. V 52.minutě vybojoval míč v šestnáctce domácích Petr Sodomka, byl faulován a sudí Straka nařídil pokutový kop. Ten proměnil sám faulovaný Petr Sodomka 0-1! O dvě minuty později zakombinovali Adam Průcha a Petr Sodomka a druhý jmenovaný zvýšil na 0-2. V 55. minutě Tomáš Pokorný vyškrábl přesnou střeku Náměště na rohový kop. Ten však Sapeláci neuhlídali a domácí snížili Jakubem Tomkem 1-2. V 58. minutě předvedl domácí gólman fantastický zákrok, když vychytal Adama Průchu. O minutu později po přesném centru Petra Sodomky hlavičkoval Filip Bačkovský ve vyložené pozici mimo branku domácích. V 64. minutě zahrával Ondra Přibyl rohový kop, Marek Šimek vrátil přetažený míč před branku a Petr Sodomka završil hlavou hattrick 1-3. V 78.minutě vypálil Filip Bačkovský zpoza šestnáctky, domácí gólman střelu vyrazil a bratr Kuba vstřelil čtvrtý gól Sapeli. Gól však nebyl uznán a tak utkání skončilo 1-3. Za zlepšený výkon v druhé půli je vítězství Sapeláků zasloužené, ale v jejich hře bylo ještě hodně chyb a nepřesností.



Nejlepší hráči SAPELI: Petr Sodomka, Dominik Procházka, Ondřej Vícha.



Góly: 56. Jakub Tomek - 52.,54. a 64. Petr Sodomka.



Sudí: Karel Straka - František Porupka, Jaroslav Nebola.



ŽK: 2-0, ČK: 1-0 /74.Jiří Chlup/.



Sestava SAPELI:



Pokorný - Šimek, Procházka, Vícha, Boháček -  Poul /25. Přibyl/, Matějíček/46. Mužík/, Sodomka /72. Flekal/, Bačkovský J. -  Průcha, Bačkovský F.






zpět na seznam aktualit