Aktuality

24.07. 2022 Sokol Pohled - SAPELI Polná 3 - 4 /1-2/

ikona6.jpg

V nedělním podvečeru sehráli Sapeláci třetí přípravné utkání, tentokrát na perfektním trávníku Sokola Pohled. Nováček I.A. třídy byl Sapelákům zdatným soupeřem, hrál se zajímavý fotbal, v němž měli navrch střelci nad chybujícími obranami. 



Již ve druhé minutě zaspali obránci Sapeli a domácí šli do vedení, kdy po rohovém kopu Krčála, hlavičkoval zcela osamocený domácí hráč 1-0! Ve 14. minutě pronikl Filip Bačkovský obranou Sokola, jeho bombu však zlikvidoval domácí gólman. Ve 20.minutě jsme u branky domácích vytvořili velký závar, na jehož konci, pálil Ondra Přibyl, pohledský gólman se znovu vyznamenal.O minutu později si znovu "vylámal zuby" na domácím strážci svatyně Filip Bačkovský. Za další minutu bylo srovnáno, Filip Bačkovský připravil tutovku Tomáši Poulovi, který nezaváhal 1-1. Ve 26.minutě propálil gólmana z úhlu Filip Bačkovský 1-2. Ve 28. minutě sehráli Sapeláci krásnou akci po ose Tomáš Matějíček-Petr Sodomka-Tomáš Matějíček, gól našeho týmu nakonec nebyl uznán.Navazovaly další šance, hlavička Ondřeje Víchy, střela Kuby Bačkovského, průnik Filipa Bačkovského - nic z toho ke gólu nevedlo. V 41.minutě nádherně vypálil Miloš Krčál, ale naši branku těsně přestřelil. Do kabin se tedy šlo za poločasového stavu 1-2.



Do druhé půle již nenastoupil zraněný Petr Sodomka, nahradil ho Adam Průcha, na lavičce zůstal i Tomáš Matějíček /ten se do hry ještě později vrátil/, do hry se začlenil Michal Mikeš. Začátek druhé půle byl totožný s úvodem utkání. Jedním slovem katastrofální. Během dvou minut /48.-49./ Sapeláci dvakrát inkasovali, z toho jednou to byl čistý vlastňák. Skóre se tak otočilo z 1-2 na 3-2. Potom jsme se zlepšili a v 62.minutě po akci Adama Průchy vyrovnal Michal Mikeš na 3-3. Čtvrtý gól Sapeláků přidal dnes výborně hrající Filip Bačkovský 3-4. Michal Mikeš vstřelil v 73.minutě i další branku, ale nebyla pro ofsaid uznána. V 77.minutě sehráli naši hráči další pěknou akci po ose Adam Průcha-Jakub Bačkovský- Tomáš Matějíček, když posledně jmenovaný vypálil bombu do břevna pohledské branky. Místo klidného dohrání zápasu však někteří naši hráči závěrečné minuty vypustili a mohli jsme za to pykat vyrovnáním. Naštěstí obě šance domácích byli zakončeny těsně vedle naší branky a tak z Pohledu vezeme jednogólové vítězství 3-4.



Nejlepší hráči SAPELI:  Filip Bačkovský - Tomáš Matějíček - Ondřej Vícha.



Snad jen poznámka o rozhodčím utkání. Byl jím čtyřiasedmdesátiletý pan Beránek a pískal naprosto excelentně. Pochválil jsem ho a on říká, že moc neběhal, že už ráno pískal utkání Světlá-Ledeč. To vše v třicetistupňovém vedru! Všechna čest panu Beránkovi!!!



Góly: Filip Bačkovský 2x, Tomáš Poul, Michal Mikeš.



Sudí: Pan Beránek, /ročník 1948/ - bezchybný !!!



Sestava SAPELI:



Babínek - Šimek, Vícha, Kozojed, Boháček - Poul /60. Matějíček/, Přibyl, Matějíček /46. Průcha/, Bačkovský Jakub - Bačkovský Filip, Sodomka /46.Mikeš/.






zpět na seznam aktualit