Aktuality

01.05. 2022 SAPELI POLNÁ - SK OKŘÍŠKY 2 - 1 /0-0/

ikona6.jpg

Úvodní čtvrthodina zcela patřila hostujícímu týmu. Fotbalisté Okříšek byli důraznější, rychlejší a v 15. minutě mohli jít do vedení. Po dlouhém křížném pasu však stříleli mimo naši branku. Od 20. minuty se hra začala vyrovnávat a ve 23.minutě mohli jít do vedení Sapeláci. Po rohu Jirky Mužíka hlavičkoval do šibenice Adam Průcha, všichni se již radovali z gólu , ale gólman Fiala fantastickým zákrokem vyrazil míč na roh. O tři minuty později znovu pálil Adam Průcha, hostující brankář opět skvěle zasáhl. Do konce první půle se již zajímavého nestalo a tak šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.



Do druhé půle vstoupili Sapeláci velmi aktivně a již ve 48.minutě je poslal do vedení Michal Mikeš, když překonal Fialu střelou z pravého křídla 1-0. Možnost zvýšit skóre měl Adam Průcha, jeho střelu zastavila tyč, míč jel po brankové čáře a před dobíhajícím Patrikem Fišerem zachránil hostující gólman. O tom, že pravidlo nedáš-dostaneš je stále v platnosti se Sapeláci přesvědčili v 56. minutě, kdy výstavní bombou k pravé tyči vyrovnal skóre Vojtěch Bence 1-1. V 58. minutě mohl domácím vrátit vedení Jirka Mužík, ale nepřekonal Fialu z pokutového kopu nařízeného za ruku obránce. V sedmdesáté minutě šel Jirka Mužík sám na gólmana Okříšek, ale znovu na něj nevyzrál. Sapelácký tlak se neustále stupňoval, ani přímé kopy nepřinášely úspěch. Měl být nařízený další pokmutový kop za sražení Michala Mikeše, ale píšťalka sudího se neozvala... Naši hráči poctivě makali až do posledních sekund utkání a byli za to odměněni. Po rohu Jirky Mužíka a dorážkách Honzy Vacka, Patrika Fišera a Petra Baráka rozhodl utkání Marek Šimek 2-1!



Vítězství nad velmi dobře hrajícími Okříškami je velkou odměnou zdecimovanému týmu Sapeláků, kteří v utkání postrádali 7 hráčů a někteří nastoupivší hráli se zraněním či pod vlivem antibiotik. Jistě je na místě vyzvednout  velkou osobnost Sapeláků - legendu klubu, 42 letého Petra Baráka, který se zraněním podal luxusní výkon a ještě se podílel na obou vstřelených brankách.Na druhé straně v  dresu Okříšek podal famózní výkon 44-letý gólman Libor Fiala.



Nejlepší hráči SAPELI:  Petr Barák, Dominik Procházka, Michal Mikeš.



Góly: 48. Michal Mikeš, 92. Marek Šimek -  56. Vojtěch Bence



Sudí: Petr Jonáš - Jan Kliner, Vít Burian. ŽK: 3-2, bez vyloučených. Delegát KFS Vysočina Jaroslav Šoustar.  60 diváků.



Sestava SAPELI: 



Pokorný - Šimek, Procházka, Brabec, Barák - Vacek, Poul /78. Matějíček/, Fišer, Mikeš - Mužík, Průcha.






zpět na seznam aktualit