Aktuality

05.09. 2021 TJ Sapeli Polná - FK Marathon Pelhřimov 3 - 1 /2-0/

ikona6.jpg

Sapeláci znovu nastoupili s velmi okleštěným kádrem /zranění jsou Barák, Flekal, Rezničenko a Tržil/, vyloučený je Skotar, na dovolené jsou Mikeš, Bambula a Reiterman. Úvod utkání patřil favoritu soutěže z Pelhřimova, měl výraznou územní převahu, ale nebezpečí znamenala pouze krásná Bendova střela z trestného kopu, kterou Tomáš Pokorný skvělým zákrokem vyrazil na tyč. Sapeláci i nadále pracovali na hřišti zodpovědně a od 20. minuty se obraz utkání začal měnit. Ve 23. minutě Jakub Szabó obešel i posledního obránce byl sražen, sudí to nevyhodnotil na červenou kartu...Nařízený trestný kop byl zblokován, první u míče byl kapitán domácích Filip Dvořáček a poslal svůj tým do vedení 1-0! O tři minuty později to bylo ještě veselejší, vstřelili jsme druhý gól a jeho autorem byl opět Filip Dvořáček 2-0. Ve 30. minutě se zranil výborně hrající Patrik Fišer, nahradil ho nedoléčený Ondra Přibyl. Třetí branku mohl přidat Adam Průcha, jeho lob přes gólmana stihl zablokovat pelhřimovský obránce.



V 57. minutě zahrával přímý kop Jirka Mužík, na přesný centr si naběhl Marek Šimek a vstřelil třetí gól Sapeláků 3-0. V 62. minutě musel po ostrém zákroku soupeře odstoupit Tomáš Matějíček, který odvedl parádní výkon. Nahradil ho Dominik Procházka. Čtvrtý gól  domácích mohl přidat Ondra Přibyl po nádherné uličce Kuby Szabóa, gólman Zavadil ho však vychytal. V 71. minutě se dočkali i hosté, na 3-1 snížil Mazač, když jsme byli velmi nedůrazní na levé straně šestnáctky. V 81. minutě ještě Honza Vacek vystřídal Kubu Szabóa, který hrál od 30. minuty se zraněním. Nic víc se již v utkání nestalo a Sapeláci zcela zaslouženě porazili favorizovaný Pelhřimov a připsali si do tabulky velmi důležité tři body.



Dnešní utkání se hodnotí velmi dobře. Všichni naši hráči včetně střídajících předvedli výborný týmový výkon, dodrželi plus minus všechny taktické pokyny a zaslouženě se radují ze zasloužené výhry nad těžkým soupeřem. Pouze počet zraněných se nám opět navýšil a bude těžké dát do kupy tým na příští týden do Okříšek.



Góly: 25. a 28. Filip Dvořáček, 57. Marek Šimek - 71. Tomáš Mazač.



Sudí: pánové Ondřej Karlík, Ondřej Terber,  Roman Kylar. ŽK: 4-3, bez vyloučených. Delegát svazu pan Josef Bajer. 100 diváků.



Sestava SAPELI:



Pokorný - Šimek, Brabec, Košík, Boháček - Průcha, Fišer /30. Přibyl/, Matějíček /62. Procházka/, Dvořáček - Szabó /81. Vacek/.






zpět na seznam aktualit