Aktuality

08.08. 2021 SAPELI POLNÁ - DÁLNICE SPEŘICE 0 - 5 /0-3/

zapas.jpg

Ve 12.minutě jsme špatně odvrátili míč, sólo soupeřova útočníka Tomáš Pokorný ještě vyrazil, ale dorážka nikým nehlídaného Jančíka znamenala vedení hostů 0-1. V 16. minutě mohl vyrovnat Jakub Szabó, ale gólman Speřic jeho ránu vyrazil. O dvě minuty hezkou kombinaci domácích zakončil Filip Dvořáček střelou do středu branky. A potom už zase řádili speřičští. Ve 23. minutě se protáhl naší obranou Svoboda a zvýšil na 0-2. Kontrovat mohl v třicíté minutě Ondra Přibyl po centru Filipa Dvořáčka, ale jeho hlavička v tutové možnosti těsně minula Maďarovu branku. O minutu později hosté spálili jasnou loženku, o minutu později již byli přesní a Pohan zvýšil na 0-3.



Druhá půle začala nadějně, Filip Dvořáček napálil ze standardky břevno. Ale přišel hned další trest,  v 52. minutě upravil na čtyřbrankový rozdíl Soukup. Hosté přece jen trochu polevili a tak se dostali do šancí Dominik Skotar a Michal Mikeš, ale přetavit v gól je nedokázali. To  v 82. minutě hostující Jiřík se nemýlil a tak si Sapeláci vypili kalich hořkosti až do dna 0-5. Mohli jsme alespoň zkorigovat, ale dvě obrovské šance Michala Mikeše gólem neskončily a gól Dominika Skotara pro ofsajd neplatil.



První mistrovské utkání takřka po deseti měsících bylo pro Sapeláky velmi nevydařené. Speřičtí přesvědčili o svých nesporných kvalitách a na hřišti zcela dominovali. Po půlhodině již vedli po hrubých chybách našich hráčů 0-3 a utkání bylo rozhodnuté. V druhé půli přidali další dvě branky a zrodila se nejvyšší domácí prohra Sapeláků za čtrnáct let jejich působení v krajském přeboru.Domácí tým nebyl schopen proměnit ani jednu ze svých šancí a tak prohrál vysoko a s nulou. Soupeři je třeba pogratulovat, neboť vyhrál naprosto zaslouženě a předvedl po všech stránkách výborný výkon. A my se musíme  z vysoké prohry rychle oklepat a příště podat mnohem lepší výkon.



Góly: 12. Jančík, 23.Svoboda, 32.Pohan, 52. Soukup, 82.Jiřík.



Sudí: Porupka - Rosický, Machát. ŽK: 2-1, bez vyloučených.  Delegát svazu mgr. Jaroslav Petřivý. 128 diváků.



Sestava SAPELI: 



Pokorný - Šimek /46.Bambula/, Košík /46. Vacek/, Reiterman, Brabec - Mikeš, Přibyl , Mužík /57. Fišer/, Dvořáček - Skotar, Szabó /74.Procházka/.






zpět na seznam aktualit