Aktuality

01.08. 2021 Sokol Želetava - SAPELI POLNÁ 1 - 7 /1-4/

ikona6.jpg

Již v 1.minutě utkání zahrozili domácí a jejich pěkná střela zpoza šestnáctky proletěla nad břevnem naší branky. V 10. minutě se poprvé měnilo skóre. Na přesný pas Jirky Mužíka si naběhl Dominik Skotar, ten však domácího gólmana nepropálil a odražený míč z cca pětadvaceti metrů přesně trefil Filip Dvořáček  0-1. O dvě minuty později prošel soupeřovou obranou Jakub Szabó a přidal druhý gól Sapeláků 0-2. V 18. minutě se protáhl do šestnáctky Dominik Skotar a vedli jsme o tři branky 0-3. O minutu později jsme z rychlého protiútoku inkasovali z kopačky Tomáše Simandla 1-3. Ve 21. minutě byl sražen ve vápně domácích  Jakub Szabó a z penalty zvýšil Jiří Mužík 1-4.  Ve 27. minutě po kombinaci  dvojice Jakub Szabó-Dominik Skotar zakončoval druhý jmenovaný a domácí obránce ještě stihl míč vykopnout před brankovou čárou. Ve 30. minutě vyslal Petr Barák nádherným pasem ke skórování Filipa Dvořáčka, ten překonal gólmana, ale opět jeden z želetavských obránců stihl ještě míč vykopnout z prázdné branky. O dvě minuty později skončila dělovka Petra Baráka nad břevnem domácí svatyně. V 34. minutě vyslal Michal Mikeš do tutovky Dominika Skotara, domácí gólman se však nenechal přelstít. Ve 43. minutě měli domácí druhou tutovku, Sapeláky zachránil odkopem z brankové čáry Marek Šimek.



Druhou půli začali Sapeláci pátým gólem. Po přesně zahrané standardce Jirky Mužíka skóroval ve 49. minutě  hlavou Filip Dvořáček 1-5.  V 53. minutě vychytal domácí gólman průnik Jakuba Szabó. V 74. minutě skvěle přečetl hru Martin Boháček, vypíchl míč domácím bekům, odcentroval do šestnáctky na Tomáše Matějíčka, který po minutě na hřišti skóroval 1-6. V 75. minutě hlavičkoval Míla Brabec do tyče.  V 78. minutě připravil Petr Barák gólovku pro Kubu Szabóa 1-7. V 82. minutě mohl přidat další gól Petr Barák, ale jeho hlavička po centru Martina Boháčka šla těsně nad želetavskou svatyní.



Sapeláci zvítězili zcela zaslouženě a spolu s týmy Nové Vsi, Koutů a Kamenice nad Lipou se staly semifinalisty krajského poháru.



Góly: 19. Tomáš Simandl - 10. a 49. Filip Dvořáček, 12. a 78. Jakub Szabó, 18. Dominik Skotar, 21. Jiří Mužík, 74. Tomáš Matějíček.



Nejlepší hráči SAPELI:  Patrik Fišer, Petr Barák, Jakub Szabó.



Sudí: Pánové Porupka, Jonáš a Chromý. ŽK: 2-1, bez vyloučených. 50 diváků. 



Sestava SAPELI:



Pokorný - Barák, Šimek, Košík, Boháček - Mikeš, Fišer, Mužík /60. Brabec/, Dvořáček - Szabó, Skotar /72 T. Matějíček/.






zpět na seznam aktualit