Aktuality

18.07. 2021 SAPELI POLNÁ - Slovan Kamenice N/Lipou 3 - 5 /0-2/

ikona6.jpg

Na závěr druhého těžkého týdne letní přípravy sehráli Sapeláci přípravné utkání s celkem Kamenice. Hosté se představili jako kompaktní, vyspělý a velmi dobře hrající tým. Navíc nemilosrdně trestali chyby našich hráčů.



Ve 12. minutě vystihl Adam Průcha malou domů soupeře, ale nedokázal z toho vytěžit gól. Podobná situace vznikla ve 23. minutě, kdy stejný hráč nedokázal zúročit další tutovku Sapeláků. Vzápětí přišel trest, nedůslednost na naší šestnáctce potrestali přesnou střelou hráči Slovanu 0-1. O sedm minut později to již bylo 0-2, opět z hranice šestnáctky a ještě přesněji zakončili kameničtí. O tři minuty později přestřelil v dobré pozici  branku hostů Jirka Mužík. Ve 44. minutě uvolnil Adam Průcha Ondru Přibyla, ten šel sám na gólmana, ale nepřekonal ho. V poslední minutě druhé půle se mohli potřetí prosadit hosté, aleTomáš Pokorný odčinil zaváhání svých obránců a situaci zachránil. První půle tedy vyzněla produktivností i pohybem ve prospěch našeho soupeře. Naopak koncovka a řešení situací  našimi hráči bylo žalostné.



Do druhé půle jsme šli s odhodláním  otočit zápas v náš prospěch. Ovšem hned ve 46.minutě jsme faulovali a hosté zvýšili na 0-3!  O chvilku později pelášil na gólmana Adam Průcha, ale nedal. Zato soupeř střelou z úhlu zvýšil již na 0-4!  Potom ještě neproměnili své šance Dominik Skotar  a Adam Průcha. V 60. minutě jsme se konečně prosadili, po akci Ondry Přibyla a Adama Průchy snížil Dominik Skotar na 1-4. O dvě minuty později uvolnil Adam Průcha Pavla Matějíčka, ten šel sám na gólmana, ale mířil vedle. V 63. minutě opět přihrává Adam Průcha, Ondra Přibyl znovu sám na gólmana a opět neúspěšný! V 67. minutě přesně nacentroval Michal Mikeš a Dominik Skotar snížil na 2-4. V 79. minutě nastřelil Marek Šimek z trestného kopu tyč. Potom byl vyloučen Michal Mikeš a dohrávali jsme o deseti.  V 81. minutě nastřelili hosté břevno naší branky a potom zvýšili na 2-5! V 83. minutě po krásné akci Ondry Přibyla a Adama Průchy přesně zamířil Filip Dvořáček.V druhé půli byli sice lepší naši hráči, ale na skóre to bylo 3-3. Důvod je jednoduchý - zahození velkého množství vyložených šancí a nedůslednosti při bránění. Přesto šlo o velmi kvalitní přípravný zápas, který nás řádně prověřil.



Nejlepší hráči SAPELI:



Ondřej Přibyl, Adam Průcha a do svého vyloučení Michal Mikeš.



Góly SAPELI: 63. a 71. Dominik Skotar, 82. Filip Dvořáček.



Sudí: pánové Terber, Jahoda a Babák. ŽK: 2-2, ČK: 1-0, Michal Mikeš.



Sestava SAPELI:



Pokorný - Šimek /46.Skotar/, Tržil/46. Lokvenc 80. Šimek/, Košík, Bambula -  Mikeš, Přibyl, Mužík /70. Dvořáček/, Dvořáček /46. Matějíček P./ - Průcha, Brabec.






zpět na seznam aktualit