Aktuality

15.10. 2012 ZAMYŠLENÍ

ikona9.jpg

Říká se že fotbal je jen jeden,že pravidla jsou zcela jasná,že fotbal nemá logiku,že rozhodčí má vždycky pravdu atd.atd.
Nechci se v tom moc pitvat,protože se taky říká,že potrefená husa se vždycky ozve a tak jen stručně popíšu tři situace.Mají totiž několik věcí společných.
V utkání Humpolec - SAPELI došlo v první desetiminutovce ke dvěma "záchraným" faulům domácích hráčů proti našim útočníkům.V prvním případě sražen Padrnos absolutně posledním hráčem Humpolce / udělena POUZE žlutá karta/,v druhém případě sražen Szabó,zde můžeme říci že pokud by byl obránce v předcházející situaci vyloučen,tak by se dalo pochopit,že zde by žlutá karta "stačila".
V utkání SAPELI - Čáslavice srazil zhruba ve dvacáté minutě zcela úmyslně hostující gólman Dítě útočníka Padrnose před kterým potom už byla jen prázdná branka - opět POUZE žlutá karta.
A do třetice - nedělní utkání v Chotěboři,v hlavní roli opět rychlý Padrnos,před šestnáctkou obhazuje gólmana,ten úmyslně zastaví míč rukou,hlavní by zřejmě nepískal,leč na základě signalizace asistenta píská přímý kop a uděluje opět POUZE žlutou kartu.

Když to shrneme - jedná se o tři stejné situace ve kterých vždy mělo dojít k vyloučení třech klíčových soupeřových hráčů,v Humpolci stopera,u Čáslavických a Chotěbořských se jednalo dokonce o gólmana.Tato vyloučení by byla pro další vývoj utkání zřejmě dosti rozhodující.
Ve všech třech situacích jsme byli rozhodnutím rozhodčího vážně poškozeni.
Ve všech třech případech byl jedním z rozhodčích pan Tomášek,
podvakrát hlavní /Humpolec,Chotěboř/,jednou asistent sudímu Šulovi proti Čáslavicím /byl velmi blízko přestupku/.
Je třeba říci,že se sudím Tomáškem máme korektní vztahy a musím říci,že umí uznat chybu a omluvit se.Ale rozum mi zůstává stát nad tím,že se dokáže dopustit ve třech případech /i když jednou jako asistent/ stejné chyby,nepoučit se z toho a notabene opět poškodit to samé mužstvo.To mi tedy hlava nebere.
Určitě v tom nehledáme úmysl,ale mrzí nás to,stojí nás to body a na popularitě sudích to zajisté taky moc nepřidá.
On ten fotbal přece nemá logiku i když pravidla jsou jen jedny.A nakonec rozhodčí má vždycky pravdu a je to jen člověk a člověk občas chybuje......
Přejeme všem sudím / nejen panu Tomáškovi /ať se jim daří podávat co nejlepší výkonyˇ,ať se mohou hráči i funkcionáři plně soustředit na fotbal a ať z něj mají všichni radost.





zpět na seznam aktualit